Пазете се от строги диети

Понятието строга диета носи един отрицателен заряд свързан с желанието на практикуващия за отслабване на всяка цена. Както обаче и сами знаете, нищо на този свят не е на всяка цена и задължително. Поради тази причина ние ви съветваме да се пазите от насилствени диети за отслабване, които могат да окажат зловредно влияние на организма ви.

Една от най-сериозните причини да избягваме строгата диета е нейната слаба ефективност. Дори да свалим килограми ние ще изпитаме внезапно желание да наваксаме пропуснатото и поради тази причина ще прибегнем до още по-голяма злоупотреба с храни и напитки.

Диетата сама по себе си има за цел да ви научи бавно, но сигурно как да се храните здравословно и да приемате жизненоважни за организма ви вещества. Диетата не е самоцел а лечебно свойство, тя не е ”оковаване във вериги” а лек за тялото ви. Строгостта относно изпълнението на даден хранителен режим зависи от вас и желанието ви да отслабнете натурално и без външни намеси.

Натрапчивата мисъл, че имате малко излишни килца може да ви накара да спрете каквато и да е консумация на храна. Не правете тази грешка никога!
Ако се чувствате добре и нямате здравословни проблеми два, три и дори пет килограма отгоре не са фатални за вас.

Невролозите съветват да спите и почивате качествено. Правилният релакс може да ви помогне за унищожение на натрупаните подкожни мазнини. Просто понякога се налага да се лишим от поредната чашка алкохол и да намалим толкова вредните за белия дроб цигари.

Практикуването на диета с цел отслабване трябва да бъде внимателно премерено и да се оковава само на познатите медицински норми. Строгостта зависи от вас, но всичко прекалено е излишно. Факт, който трябва да имате предвид когато започнете борбата срещу наднорменото тегло. Ако имате желание да се справите, то вярваме, че ще го направите по най-добрия и естествен начин.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org
Add a comment

Q59Vd