Оправдана ли е покупката на евтини камери за видеонаблюдение

Изгодните оферти, които излизат в различни обяви в интернет, не винаги са обещаващи и често крият неприятни изненади

Мнозина от нас вече са обмисляли въпроса да се снабдят с камери за видеонаблюдение, независимо дали целят да опазят дома си или друг тип имущество. Разбира се, че това е отлично решение, стига обаче да преценим дали можем да си позволим да заложим на най-евтиното, което се предлага на пазара. Напоследък в интернет има редица обяви, които изглеждат доста примамливи, основно благодарение на цената си. Те обаче не са особено обещаващи и често крият неприятни изненади. Може да се окаже, че подобен ход е напълно грешен, а не е просто компромис с качеството.

Прочетете следните съображения:

Уловки с характеристиките

Вероятно търговецът, който се опитва да се освободи от стоката си, ще ви изброи няколко изключителни характеристики, за да може да грабне вниманието ви от пръв поглед. Всъщност тук има и уловки, защото ако не е посочен видът на сензорът на камерите например, а вместо това ви се изтъква опцията за тяхното въртене, това не е коректно. Даже би могло да е подвеждащо.

Сензор с минимални възможности

Евтините модели реално не притежават добър сензор, защото той винаги е определящ фактор. В такива случаи резолюцията не е повече от 400 TV линии, или 500х582 пиксела. Продуктите, които идват от Китай, може и да съдържат различна информация от тези данни, посочена на кутиите им, но на практика да не отговарят на тях. Имайте предвид и този факт, когато избирате камери за видеонаблюдение.

Водоустойчиви камери – може би

Не е нещо необичайно да попаднете на камери, за които се твърди, че са водоустойчиви, но това да не е истина. Устройствата за външен монтаж е задължително да бъдат такива, но често не са. Така постепенно във времето в тях успява да проникне вода, след което те тотално извън строя, а вие ще трябва отново да инвестирате в камери.

Инфрачервени диоди с кратък срок на действие

Ако частите са евтини, те рано или късно си показват недостатъците. При инфрачервените диоди това е от съществено значение. Още в началото може да се забележи, че те не светят с нужния интензитет, а впоследствие окончателно спират. От това следва, че камерата няма да може да засича нищо от събитията през нощта, освен ако районът не е достатъчно осветен. Резултатът е размазана картина, която не може да удовлетвори очакванията на клиентите, нито да послужи за извършване на охранителна дейност.

 

Камери за видеонаблюдение от Виждам те: https://www.vijdamte.bg/cameras – ясни условия, консултация от професионалисти, в полза на сигурност.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org