Как да подобрим жизнеността и красотата на косата си

Как да подобрим жизнеността и красотата на косата си

Има начини, с помощта на които, можем да въздействаме върху състоянието на косата си

Косата е не просто символ на женственост, за нея се смята, че тя има магическа сила. Неслучайно още от древността към нея са се отнасяли с дълбоко уважение. Грижите за нея са били издигнати в култ и само гъстата, здрава коса е била олицетворение за пълноценен живот.

Всяка дама си мечтае да има такава коса, че където и да се появи, да предизвиква възхищение. Това е възможно, стига да й обръщате подобаващо внимание.

Ако напоследък сте я занемарили и тя не отговаря на очакванията ви, следвайте няколко прости и ефективни стъпки, за да подобрите състоянието й.

Качествена храна

Не е странно, че започвате с този съвет, защото косата има необходимост от достатъчно витамини и минерали. Не е достатъчно да бъде третирана с тях отвън, а трябва и да храните организма си с продукти, които доставят тези вещества: яйца, бобови култури, плодове, зеленчуци, добри мазнини, морски дарове. Всички грешки в храненето се отразяват на цялостния ви външен вид, включително и на косата.

Тук включваме и отличната хидратация на тялото. Пийте достатъчно вода, не я замествайте със сокове или други напитки.

Интензивен масаж

Той подобрява кръвоснабдяването в корените на главата, стимулирайки растежа на косата. Извършвайте го с ръцете си, но и чрез гребен/четка от естествени материали.

Сън

Ако сте подложени на стрес, сънят е още по-ключов не само за здравето ви, но и за перфектния статус на косата. Ако редовно крадете от часовете си за сън, може да се сдобиете и с косопад.

Навременно подстригване

Сухите и изтощени връхчета трябва да бъдат отстранявани, за да има косата ви плътност, здравина и жизненост.

Професионални препарати

Трябва да се отнасяте деликатно с тях, никога да не прекалявате с употребата на бои, лакове, спрейове, шампоани и различни стайлинг продукти. Допитвайте се до специалисти, водете се от техните насоки, когато поддържате косата си в домашни условия.

Маски

Има готови смеси, които може да си закупите, но бихте могли да ги направите и вкъщи. В зависимост от проблема, който е налице, съчетайте полезни природни средства и поне веднъж седмично отделяйте време за косата си.

Една много резултатна и съживяваща маска е тази със сок от алое. Втривайте го енергично в корените на главата, стойте 10-15 минути с него, след това изплакнете. С алое може да си направите и емулсия, като добавите жълтък, лъжица мед, малко изстискан чесън. Нанесете и разрешете по дължината на косата, изчакайте около час, а после я измийте с шампоан.

 

Ако все пак никой от тези съвети не сработи добре за вас или просто искате да имате невероятна коса, но в момента няма как да го постигнете, винаги може да се възползвате от екстеншъните за коса на Pretty Zone.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org