Изготвяне на индивидуален хранителен режим

Желаете да отслабнете? Или пък бленувате качване на мускулна маса и килограми? Няма лошо. Но знаете ли как да постигнете желанията си? Повечето хора не знаят. Ако и вие сте сред тях, има какво да прочетете. Представям на вашето внимание няколко съвета за отслабване, както и за качване на мускулна маса и килограми.

Отслабване – трайно

Не е чак толкова трудно да свалиш 2-3 килограма, но тежкото изпитание е да ги задържиш. Ти си ги качил, защото си живял по определен начин. За известно време си се променил, след което отново си се върнал в изходна позиция. А там те чакат мазнинките. И какво да правят – те нямат друга работа, освен да стоят и да са трупат. Те, макар да са ценен резерв за организма, натрупани в прекомерни количества биха могли да доведат до задръствания на кръвоносни съдове или дори до запушвания. А когато кръвоносен съд се запуши в мозъка – това е инсулт. Ако е в сърцето – инфаркт.
Та, за да отслабнете, трябва да свалите мазнините. Туй става с разделно и здравословно хранене, с наблягане на плодове и зеленчуци, както и на всякакви растителни храни, свежички и пресни – без никаква термична обработка.

Но това не е достатъчно – храните трябва да се приемат в определена “дозировка”. Прекалите ли с някои от тях, бихте могли да качите килограми, вместо да свалите. Затова ви препоръчвам да се обърнете към доктор Камен Каменов – специалист по вътрешни болести, специализирал кардиология, който би могъл да разработи специално за вас хранителен режим за отслабване. И веднъж направил го, вие го следвайте и ще постигнете желаните резултати.

Качване на мускулна маса

Концепцията е проста – яж много ,хапвай правилните храни, наситени на белтъчини, но ги съчетавай и с въглехидрати от растителен произход в големи количества – говоря за пресните зеленчуци, които да бъдат най-разнообразни.

Количествата също са важни. Затова ви препоръчвам индивидуален хранителен режим за качване на мускулна маса. За това също можете да се обърнете към доктор Камен Каменов – намерете го търсачката. УСПЕХ!

Автор: webselo.com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org