Защо да изберем италианските мебели и дизайн?

Италиански мебели Мебели

Има определящи характеристики на италианския дизайн, заради които си заслужава домът ви да придобие очарователен италиански дух.
Не може да се отрече, че италианците имат вкус към красивото. Независимо дали става въпрос за храна, дрехи, коли, бижута или чанти, италианците винаги успяват да ги направят красиви.
Затова не е изненада, че интериорният дизайн е роден в Италия. От богатите и майсторски изрисувани тавани и стени по време на Ренесанса до очарователните мозайки на Римската империя, интериорният дизайн е в центъра на италианския живот и култура.
Искате ли да добавите италиански стил в дома си? Ето няколко важни елементи на италианските мебели и обзавеждане, заради които си заслужава във вашия дом да има поне „щипка“ от очарованието на италианския стил.Качество
За да получат етикета Made in Italy, местните производители трябва да спазват строги правила. Важна е цялата производствена верига – от процеса на проектиране до суровините и технологиите в производството.

Неподвластен на времето дизайн
Красивите и качествени италиански мебели са вечно „на мода“. Вярно е че, тенденциите траят само няколко години, но италианският дизайн се отличава с изисканост и елегантност, които надживяват временните „моди“. Това е причината, поради която много италиански модели мебели и осветление от 60-те и70-те все още да се произвеждат. Например подовата лампа Arco от Achille и Pier Giacomo Castiglioni или лампата за маса Atollo от Vico Magistretti. Те са класика и в същото време изглеждат модерни и днес.

Внимание към детайла
Италианците са известни с това, че са обсебени от детайла. Твърди се, че са много взискателни, когато трябва да се приготви италианска храна. Що се отнася до мебелите, те могат да прекарат седмици в обсъждане на един малък детайл, като ръб на рафт или връзка между краката и плота на кафе масичка. Това е така, защото италианците са хора, изпълнени със страст – страстта създала емблемата на дизайна Made in Italy.

Традиции
Италианските майстори и творци предават с любов и посветеност своите знания на поколенията. Важно е де се знае, че италианските продукти се отличават помежду си по елементи, свързани с районите, в които са произведени. Например, Пулия е родното място на най-големия производител на италианска мека мебел в Европа – Natuzzi Italia. Всички материали, влагани в производството, се произвеждат и обработват на Стария континент. Сред предложенията на бранда откриваме висококачествени италиански дивани, кожени кресла и канапета с изтънчена линия и изискан стил. Компанията е определяна не на шега като „повелителя на комфорта“.Уникалност
Италианските продукти са свързани с италианската история, култура и традиции, което ги прави уникални. Италианският диван или италианската трапезарна маса ще се открояват в интериора на дома ви по неповторим начин.
Минимализъм


Въпреки че, италианците не възприемат минимализма до степента, до която го правят японците или скандинавците, все по-често в италианския интериорен дизайн по-малкото е повече. Днес италианските домове създават усещане за простота и изчистеност. Италианците оползотворяват пространството с невидими места за съхранение, за да няма бъркотия. Всяко избрано обзавеждане трябва да има своето логично място в дома. Например диван, който се превръща в легло или удобен стол, който предлага място за съхранение в подлакътниците или седалката.

Естествени материали
Друг важен елемент на италианския интериорен дизайн е използването на естествени материали – комбинацията от кожа, дърво, камък и метали. Това е красивият под от мозаечни плочки, кожените дивани и кресла, бляскавият плот от мрамор, металните и дървени акценти в обзавеждането.
Италианските интериорни дизайнери, известни със своите таланти в съчетаването на съвременен дизайн с традиционна изисканост и елегантност са създатели на световни тенденции в тази област. Тенденции, които обединяват старото и новото и правят средата неустоима, красива и одухотворяваща.

Готови ли сте да обзаведете вашия дом в италиански стил?
Магазини SELAMORE и VERRSUS предлагат подбрани производители на италиански мебели и осветление. Високо квалифицираните интериорни дизайнери в магазините с удоволствие ще ви помогнат да изберете обзавеждане, отговарящо на вашия стил на живот и на вашия дом. Италианските мебели ще радват очите и душата ви, и ще ви вдъхновяват всеки ден.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org