Душ кабина за баня: как да изберем и защо е толкова практична

Мебели

Душ кабините са фантастичен завършек на дизайна на банята и добавят малко допълнителен лукс. Като се има предвид това, закупуването на нова душ кабина за вашата баня често може да бъде трудна задача, като се има предвид количеството опции за стил и размер, налични на пазара днес.

Първото и най-важно, което трябва да прецените е, с колко точно пространство разполагате и коя ще бъде най-удобната душ кабина или врата, за да отговарят на вашите нужди. Разгледайте оформлението на стаята си и се уверете, че пространството се използва по възможно най-добрия начин. Изготвянето на план е идеален начин да започнете и ще ви помогне да визуализирате точно какво пасва.

Започнете с измерване на площта на пода, с която разполагате, заедно с височината на вашата баня. Повечето душ кабини ще варират от около 1700-2000 мм височина, така че е наложително да имате достатъчно висок таван. Имайте предвид, че ако имате бетонен под, може да се наложи да повдигнете тавата нагоре с 50-100 мм, за да оставите място за отпадъците от душа отдолу. Ако таваните ви са особено ниски или наклонени, може да помислите за душ кабина по поръчка.

Също така се препоръчва да планирате прозорците, точките за монтаж на радиатора, вратите и отварящото се пространство за самата врата на душ кабината. Имайте предвид, че вратите за душ на панти ще изискват достатъчно място, за да се отвори вратата, без да се блъсне в нещо. 

Най-общо казано, има две основни зони в банята, в които повечето хора инсталират душ кабина.

Първата обща зона за монтаж е в вдлъбнатина в стената. В този случай вече е създадено заграждение в рамките на 3 плътни стени и са необходими само врата и под, за да се създаде напълно затворено пространство за душ кабина.

Вторият е инсталиране на душ в ъгъла или до стена. В този случай ще трябва да се закупи пълно заграждение.

Когато монтирате душ кабина в ниша, ще трябва да закупите само врата и душ. Предлагат се четири стандартни опции за врати за кабина в ниша и това са въртящи се, плъзгащи се, двусгъваеми и шарнирни врати.

Инсталирането на душ кабина в ъгъла на вашата баня или срещу една стена може да ви даде значително повече гъвкавост във вашите възможности за дизайн. Вече можете да комбинирате врати с един или два панела, за да създадете свой собствен размер на душ кабината.

Комбинирането на вратата за душ и страничния панел(и) е чудесен начин да създадете вашата душ кабина точно както искате. В зависимост от това дали предвиденото от вас заграждение седи до стена или в ъгъл, ще ви трябват съответно два или един панел.

За да направите нещата малко по-лесни при закупуване на душ кабина, трябва добре да обмислите, какви опции имате въз основа на това къде ще се намира кабината. Моля, имайте предвид, че ако поставяте заграждение до стена вместо в ъгъл, може да се нуждаете от няколко странични панели.

Източник: https://infozone.bg/izbor-na-naj-dobrata-dush-kabina-za-banya/

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org