Предизвикателството на обувките с високи токове

Дамските обувки на високи токове са едни от най-елегантните и бързи варианти да промените коренно вашата визия и от обикновено офис момиче да се превърнете в секси кралицата на клуба.

През зимата дните са доста кратки и не винаги имаме възможност да се преоблечем и нагласим за партито след работа, така че се налага да бъдем хамелеони, които сякаш с магическа пръчка променят външния си вид и се вписват успешно във всяка ситуация.

Само със смяна на вашите дамски обувки и добавянето на няколко дръзки бижута, можете да преминете от работно във ваканционно парти настроение, без да се прибирате у дома.

Безспорно е, че обувките на ток оптически удължават краката и пасват чудесно както на елегантна рокля или красива пола, така и на панталон.

Истина е обаче, че не всички високи обувки са удобни. Напротив, има и такива, които деформират кокалчетата, притискат пръстите и предизвикват доста неприятни усещания.

Вероятно повечето от дамите, които държат на външността си и прибягват към по-високите обувки, познават усещането за умора, парене и болка в краката, предизвикани от високите дамски обувки.

Не всяка дама успява да върви уверено с такива модели, затова е добре да си помогне със специални силиконови  стелки и подложки, които омекотяват извивката при тока, масажират стъпалото и правят обувките значително по-комфортни.

За да се чувствате уверени, когато носите нови високи обувки, е добре предварително да ги „разходите” у дома. Носете ги поне няколко пъти у дома, за да свикнете с височината и начина, по който се чувствате с тях.

Няма нищо по-притеснително от несигурността и нестабилността, причинени от прекалено високите токове, неестествено извитата подметка и липсата на каквато и да е платформа на обувките.

Не по-малко важно е и това по каква настилка вървите, разбира се. За съжаление, ако тя е прекалено гладка и хлъзгава, носенето на високи дамски обувки ще се превърне в истинско изпитание.

Дори и да обожавате високите токчета, не е желателно да носите такива обувки всеки ден. Добре е да сменяте височината и да ги редувате с обувки с ниска подметка, за да давате почивка на краката си.

При носенето на високи обувки натоварвате петите, пръстите, прасците, ставите и коленете, така че в края на работния ден или след поредното парти има вероятност да се чувствате двойно по-уморени и да нямате търпение да свалите обувките си.

За тези от вас, които искат да се чувстват по-високи и елегантни, но и да могат да танцуват до зори, без болка в краката, препоръчваме високи дамски обувки на платформа. Поради малката денивелация между петата и предната част, този тип обувки не натоварват краката и ви позволяват да се чувствате стабилни.

Ако сигурността и вашето здраве са на първо място за вас, е добре да носите обувки които са преди всичко удобни и подходящи за вашия начин на живот. Въпреки че почитателките на модата често не могат да устоят на страхотни обувки със скандално високи токове, трябва да пребягват към тях само в специални случаи и да залагат на удобството пред екстравагантността. Това е инвестиция във вашето здраве.

 

Стилни и удобни дамски обувки от Бутик Арена.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Предизвикателството на обувките с високи токове, 5.0 out of 5 based on 1 rating