Поръчка на климатик с включен монтаж

Мода

Напоследък често се случва, да поръчате климатик, но да не е уточнено, дали в цената е включен монтажът, или не. Най-често грешката идва, когато се поръчва климатик онлайн, или когато се поръчва от някои големи търговски вериги.

Монтажът на климатика е много важен и понякога сложен, тъй като се налага пробиване на стени, което усложнява допълнително самата процедура.

Много е важно, ако сте решили да закупите нов климатик, да имате предвид точно това, дали имате място, на което ще бъде разположено външното тяло.

Естествено, има изключения, например климатиците, съставени от едно тяло, които са удобни и не се налага къртене, но в останалите случаи, трябва да имате предвид това.

Местни фирми предлагат климатици с безплатен монтаж, ако закупите устройствата от тях, което е нещо много ценно, тъй като спестявате средства. Ако все пак закупите климатик от верига, който е на промоция, но не е уточнен монтажът, отново можете да се свържете с местна фирма, предлагаща и само монтаж на устройството. Естествено, цената зависи от ситуацията, но трябва внимателно да помислите, да прецените, дали ще Ви излезне по-изгодно, или не. Ние смятаме, че по-скоро ще похарчите повече, от предвиденото, затова действайте смело, и поръчайте климатици, монтирани от местна фирма.

От къде да закупим качествен климатик – голяма търговска верига, или локална фирма?

Имайте едно на ум – ако имате майстор вкъщи, който да може да Ви инсталира климатика, можете да покупите устройство и от големите търговски вериги!

Ако приемем, че сте в град София и си търсите климатици на промоция, то спокойно можете да разгледате предложенията, които фирмите предлагат онлайн. Ще се уверите, че има стотици фирми, предлагащи най-различни модели климатици.

Не забравяйте да търсите фирми с добра репутация, компании, които освен добрия монтаж, ще Ви предоставят климатик с дългогодишна експлоатация.

За да сте сигурни, че ще закупите подходящ климатик сме Ви подготвили и няколко полезни съвети, ето ги и тях:

  • Бъдете внимателни си избора на марка. В никакъв случай не купувайте климатик с марка, която за първи път чувате и виждате. Добри марки климатици, поне според нас, са : Hier, Midea, Mitsubishi, Toshiba, Treo и други.
  • Гаранцията също е много важна! Ако фирмата предлага възможност за закупуване на климатик с удължена гаранция – възползвайте се.
  • Компанията с добри отзиви е за предпочитане от тази, за която няма мнения, или те са негативни. Както написахме по-горе, търсете фирма, от която клиентите са доволни. Ако няма мнения за нея онлайн, попитайте приятели, партньори, колеги!
  • Консумацията на ток е също много важна, трябва да знаете, че инверторните климатици са една идея по-скъпи, но по-икономични! Имайте предвид това, когато поръчвате нов климатик.
  • Климатик се купува спрямо големината на помещението, както и спрямо нуждите. Обсъдете това с фирмата, преди да поръчате.
  • Видът на дограмата и стъклопакетите също са от значение за конкретния тип климатик.
  • Много други…

Естествено, нивото на шум също е важно, особено в случай, че сте от тези, които и най-малкото шумолене Ви смущава. В такъв случай за Вас има много тихи модели климатици.

Вярваме, че съобразявайки се с тези особености, ще може да изберете правилната големина и капацитет на климатика така, че той да е ефективен в своята работа, без да Ви натоварва в сметките за ток… Желаем Ви успех.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org