Обувките и солта през зимата

През зимата обувките са подложени на сериозно влияние от различни фактори. Най-често това е солта и различните препарати, които се използват за размразяване.

Народните методи са едни от успешните начини, с които можете да се справите с този толкова досаден проблем.  Лененото семе, слънчогледа и маслините могат да ви бъдат от полза. Използвайте масла, направени от тези естествени продукти.  Маслото се нанася на чисти обувки. Оставя един красив блясък, но също така може да направи обувките ви непромокаеми и краката ви да бъдат сухи през цялото време.

Най-добър вариант е маслото, което няма миризми. Можете да използвате бебешките кремове или кремовете за ръце, които са на растителна основа. Имайте предвид, че при нанасянето на тези кремове може да са останат тъмни петна.

Ако имате обувки от набук или велур, как да се справите?  Като начало тези обувки може би не са най-добрия избор за носене през зимата, тъй като са доста податливи на солта и мокрия сняг. Много по-трудно е да се запазят тези обувки от солта, отколкото моделите изработени от естествена или еко кожа.

Все пак има начин да запазите обувките, които са от набук или велур. Има специални препарати, които можете да използвате, за да създадете изолиращо покритие от солта и влагата. Също така, има специални четки от естествен косъм, които служат за почистване на обувките. Те премахват не само солта, но и други замърсявания. Минусът на тези обувки е, че не можете да ги третирате, като обикновените. Не можете да използвате растителни масла или други подобни вещества, както при тези, които споменахме по-горе. Ако не ви се налага да ходите на официални събития или пък работната среда не ви го налага да сте строго официални, то ви препоръчваме да избягвате обувките от велур и набук за зимни условия.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)