Няколко съвета за стилна есенно-зимна визия

Мода

Красота, топлина и комфорт – това са критериите, които търсим при избора дамски обувки за студения сезон. Важно е обаче всяка жена да избере точно такъв модел, който ще се комбинира с визията й перфектно – панталони или пола, връхни дрехи, аксесоари. Подготвихме няколко съвета за вас какво да носите със зимните си ботуши.

Какво да носите с високите зимни ботуши? Високите ботуши изглеждат женствени и рядко излизат от мода, така че те трябва задължително да присъстват в женския гардероб. Могат да бъдат избор и за всеки ден, тъй като са стабилни и практични., но и да се превърнат в чудесна част от по-официалната ви визия.

Класическите модели на токчета с височина от 6 до 9 см изглеждат прекрасно, в съчетание с женствени рокли, къси или дълги кожени палта и якета. Тези, изработени от тънка кожа, плътно прилепващи по крака, могат пък да се комбинират с прави поли и панталони. Основното правило е, че между долния ръб на полата и ботуша следва да останат няколко сантиметра.

Противно на общоприетото схващане, зимните ботуши с равна подметка също изглеждат женствени. Всичко зависи от това, с какъв вид дрехи и грим ще ги съчетаете.

Нужно е да се спазват пропорциите на силуета, така че обувките да не скъсяват визуално краката. За целта дайте предимство на матови чорапогащи или клинове, които да съответстват на цвета на ботушите или поне да са колкото е възможно с по-близък до тях тон.

Пола, която е тясна или права и изработена от плътна тъкан, както и вълнена или трикотажна разкроена рокля са също подходящи опции за тези модели ботуши. Както и дънки, комбинирани с дълга връхна дреха, ще са подходяща „компания“ за ботушите с равна подметка.

Една много женствена комбинация са високи ботуши и тесни къси панталони, която е подходяща обаче само за момичета със стройни крака. Вярно, те ще трябва да бъдат допълнени с топли чорапогащници, защото през зимния сезон късите панталони няма да успеят да ви предпазят от студа. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org