Не като бабите: как да изберем модерни и удобни чехли за дома

Мода

Има мнение, че домашните пантофи са скучен и безинтересен аксесоар, който не заслужава много внимание. Това обаче не е така. Модерни и удобни пантофи с дизайна, който харесвате, могат да настроят настроението на правилните честоти за целия ден.

Домашните обувки могат да бъдат много различни. Някой предпочитат  чехли, други обичат да ходят с пантофи. За тези, които не могат без домашни обувки, бързаме да ви кажем, че сега разнообразието от модели и богатството на избор е впечатляващо.

Ако желаете, можете да вземете не скучни филцови чехли, сякаш съхранявани на щанда повече от дузина години, а модерни красиви чехли, които създават настроение.

Как да изберем пантофи за дома?

Изненадващо, но вярно: има различни домашни обувки, подходящи за различните сезони. За студения сезон или помещения, в които подът не се затопля добре, затова по-подходящи чехли с дебели подметки, изолирани чехли с козина или филц или пантофки. Затворените чехли с ток или домашни обувки, наподобяващи плътен ботуш или чорап, могат да бъдат най-добрият избор за зимата.

За лятото такива обувки със сигурност не са подходящи. В топлия сезон трябва да обърнете внимание на отворени чехли или поне чехли без ток и изолация.

Независимо за кое време на годината са предназначени чехлите, важно е да запомните, че те трябва да бъдат оразмерени. Подметката трябва да е плътна, но в същото време гъвкава. Твърдата подметка чука при ходене, което може да раздразни както домашните, така и съседите.

 

Трябва ли да пробвам домашните пантофи при покупка?

Пробването на домашни пантофи при покупка, не е необходимо, но е много желателно. Това е единственият начин да разберете дали те ви пасват по размер, дали този модел е подходящ, дали  са удобно скроени и т.н.

Обикновено вътре в пантофите има подплата. Лошо разположените шевове върху него или по самата обувка могат да убиват на краката ви, което ще направи носенето на домашните обувки неприятно. Ако е възможно купете домашни пантофи без шевове.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org