Комфортна и женствена визия за лятото на 2014 година

Нито един сезон не ни дарява с толкова много модно разнообразие и великолепие, като летния. И трябва навреме да се ориентираме в актуалните тенденции, които ще ни помогнат да създадем с лекота комфортен и стилен образ през топлите дни.
Тенденция за модното лято е стилът сафари, характеризиращ се с по-светли тонове, леки текстури и по-разчупени силуети. Въпреки съхранената отчастност строга линия, разнообразните модели поли, топове, панталони и рокли, завладяват със своята красота и секси излъчване. Широки рамене и колани с големи метални катарами, пагони, големи джобове, оригинално предно закопчаване на поли и рокли, тъкани от брутални разцветки до каки, могат да се видят в много от летните модни колекции на водещи марки.
Нещо ново за лятото – яйцевидният силует. Неговото достойнство може да се оцени през жарките дни, когато, ефектен и нестандартен, той не само ще защити тялото от горещината, но и с лекота ще прикрие малките или по-големи недостатъци по него, които ни притесняват. Често се избира и при дизайна на летните коктейлни тоалети, като се комбинира с романтичен декор или ярка, закачлива яка, съчетава се с отделни елементи на източния стил, например широки ръкави.
Актуалните летни тенденции за 2014 се изразяват и в ярките разцветки. Няма да е излишно да попълним гардероба си с дрехи в червено, розово, оранжево и бяло. Но фаворит е цветът на зряла вишна във всичките му нюанси. Изискани рокли във вишневи разцветки, шифонови блузи и панталони капри във вишнево, бордо, бяло и черно, обвързани с геометрични принтове, намират различни интерпретации.
Интериорен текстил и смесване на различни тъкани и материи при изпълнението на тоалетите е отличителна черта за лятната мода. Любопитното е , че присъстващата цветова гама при него е в сини, бели, черни и салатени нюанси.
На пика на популярността отново е източният стил – вълшебен, изтънчен и разкошен. Ефирни вечерни рокли, бродирани със злато топове, коприна, тоалети от меки тъкани с набори и многослойност,характерна и за типичните източни панталони, придават на екзотичния образ автентичен вид.
Идващото модно лято няма да поставя пред жените въпроса:“Какво да облека?“, защото с цялото многобразие от дрехи с красиви и оригинални силуети няма да наложи неговата поява.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org