Какви са предимствата на безжичните геймърски слушалки и как да изберем подходящи ?

Технологии

Изборът на гейминг слушалки е особено важен, тъй като ясният и детайлен звук спомага за навременните реакции в играта. Съществено значение оказват най-вече при multiplayer игрите, при които комуникацията между участниците, определя финалните резултати.

На пазара се появяват все повече предложения от безжични слушалки, които доскоро не бяха особено предпочитан вариант за свързване от геймърите. Какви са техните предимства и кой тип е най-подходящ за игри – вижте какво споделят специалистите от онлайн магазин за техника Ardes.bg в следващите редове.

Предимства на безжичните слушалки

В света на технологичния възход няма как този напредък да не засегне именно безжичното свързване в сферата на гейминга.

Ето кои са основните му предимства:

  1. Свобода на движение

Геймърите предпочитат да имат повече пространство, за да могат да изпълняват команди лесно. Така избягват оплитането в кабели и ограниченията, свързани с разположението и дължината им.

  1. Гъвкавост

Може да продължите да комуникирате с отбора си, дори когато се налага да свършите нещо друго и не сте пред компютъра, лаптопа или конзолата.

  1. Съвместимост

Предлагат се прецизно изработени модели, съвместими с най-различни устройства, посредством разнообразните типове връзки. Не се налага да се съобразявате с вида на USB порта, типа жак или други начини за свързване с кабел.

  1. Качество на звука

Подобрените технологии на качествените говорители осигуряват толкова добър аудио звук, колкото е и при жичните аналози. Детайлното пресъздаване на всеки отделен тон позволява още повече да се потопите в играта.

  1. Функционалност

Повечето безкабелни геймърски модели разполагат с удобни контроли и бутони на самите слушалки. Вариантите с вграден микрофон имат и функция за шумопотискане, която влияе върху добрата комуникация по време на игра, елиминирайки страничните шумове.

Освен комфорта и удобството, които предоставят за Gaming, те са подходящи още за слушане на музика, гледане на филми, дори и при спортуване. Единствено не трябва да забравяте да заредите батерията им, напомнят експертите от Ardes.

Кои са различните типове безжично свързване?

Съществуват няколко типа безжично свързване при слушалките, базирани на различни технологии. Основните от тях са:

  • Bluetooth – устройствата се свързват чрез радиочестотен сигнал, след сдвояване. Веднъж след като са се свързали двете устройства, следващият път, когато са на близо, това се случва автоматично;
  • RF – при тази технология се използва радиочестотен сигнал, като се изисква наличието на базова станция. Предлага по-голям обхват на работа, но предизвиква и повече смущения;
  • IR – аудио сигналът се предава чрез инфрачервен сигнал, отново посредством базова станция. Минусът при инфрачервените модели е, че сигналът може да бъде нарушен, поради липсва на видимост между тях и станцията;
  • NFC – Near Field Communication, позволява осъществяване на връзка между съвместими устройства. И двете трябва да разполагат с тази технология;
  • Wi-Fi – свързват се към интернет или други устройства в рамките на wi-fi обхвата, чрез мрежова връзка.

Запознаването с характеристиките и възможностите на различните опции за свързване е препоръчително за правилния избор и пълното ви удовлетворение по време на използването им.

Кой е най-подходящият избор за геймъри?

При избор на безжични геймърски слушалки е най-удачно е да заложите на такива с Bluetooth свързване. Тази технология осигурява най-стабилна връзка, ниска латентност, добро качество на звука, а и е най-широко разпространена и поддържана сред голяма част от реализираната техника на пазара.

Също така, предлага голям обхват на работа, като единствено трябва да проверите дали версията на Bluetooth слушалките се поддържа от тази на устройството, с което искате да го сдвоите.

Реномираните марки изработват безжични слушалки за гейминг с опция за регулиране лентата за главата, с различни материали за наушниците, както и в различни размери, които да прилегнат правилно на ушите. Срещат се също в разнообразна гама от цветове, от които може да намерите подходящите за вас. 

В онлайн магазините може да намерите голямо разнообразие от дизайни, предлагани и при жичните модели, от които Over-ear, On-ear или In-ear, както и с подсветка.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org