Какви видове принтери ще намерите в OK Office?

Технологии

Въпреки че светът е глобализиран и дигитален, все още хартиените носители влизат в употреба. За прехвърлянето на електронното съдържание от монитора на хартия се използват принтерите и по-долу ОК Офис ще ни запознаят с предлаганите в техния онлайн магазин видове.

Кои са OK Office?

Зад проекта и търговската марка OK Office стои фирма „Офис Консумативи“ ООД. Като екип от специалисти в областта се създава онлайн магазин за техника, който на едно място предлага всичко за оборудването и пълноценното функциониране на един офис. Продуктовата гама на сайта надхвърля 30 000 артикула на над 200 марки, което дава възможност на клиента да направи гъвкав и информиран избор, благодарение на блога и добре подбраните в него статии.

Като официален дистрибутор на електронни устройства за България, OK Office работи директно с различните марки и производители на офис оборудване, което дава на компанията конкурентно предимство с преференциални цени и оферти. Така клиентите на фирмата получават изгодни ценови предложения и оригинални стоки, чието качество е гарантирано от самите брандове.

Какви видове принтери има в OK Office?

Стараейки се да предлагат максимално разнообразие, в продуктовата гама от принтери на онлайн магазина са налични:

  • модели за етикети – използват се за печат на уведомителни и лепящи стикери, ценови лепенки, билети и етикети;
  • мастиленоструйни – въпреки бавната си скорост, в сравнение с лазерните, тези принтери се отличават с висококачествения си печат;
  • лазерни принтери – възпроизвеждат качествен печат и при тях липсва необходимост от мастило. Тонерът е с топящи се върху хартиената повърхност железни частици и пластмаса. Евтини са за експлоатация и поддръжка.

Как да изберете принтер за офиса?

Важно условие е да се съобрази скоростта на печата. Колкото тя е по-голяма, толкова по-добре. Ако това не е от съществено значение, не си заслужава по-скъпата покупка. Резолюцията е друг важен момент от избора. Измерва се в dpi (dots per inch). От нея зависи детайлността на изображението. Ако използвате уреда за печатане на текст, най-подходящата резолюция е 600х600 dpi. За графики се препоръчва поне 1200х1200 dpi.

Броят страници на месец ще бъде добър ориентир за натовареност. Цветните печати са по-бавни от черно-белите. По-евтините решения достигат до 20 страници в минута и около 5 хил. до 10 хил. страници на месец.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org