Какви са модните тенденции при облеклото през началото на 2023 година?

Лайфстайл

Модните тенденции всяка година са различни, които са основополагащи в дизайнерските хрумвания на разработчиците на различни марки облекла. Някои от нашумелите и доказани трендове от отминалите години се запазват, други се видоизменят, а трети – напълно се заменят от нови възможности за впечатляваща визия. Кои са основните модни тенденции при мъжкото и дамското облекло през началото на 2023 година?

Мъжко облекло

Сред най-популярните и предпочитани от силния пол модни тенденции, които съвпадат в пълен унисон с предпочитанията на голяма част от представителите, е спортно-елегантният стил. Този тип облекла носят в себе си едновременно елегантност и неглижираност. По този начин, чрез по-спортни модели се създава търсения ефект за отличителна мъжка визия. Основни трендове през 2023 година, са:

  • цветове – класическото черно се запазва всяка година. Към популярните цветови варианти се присъединяват: червено, оранжево, каки, бежово и сиво;
  • връхно облекло – мъжки якета в стил бомбър са актуален вариант за завършителен акцент на вашата елегантна визия. Характерно за тях е да бъдат по-обемни, независимо от размера, да притежават ципове на нестандартни места, като в областта на гърдите или ръкавите. Модата на дълбоките джобове отново се завръща;
  • панталони – карго моделите добиват популярност отново през 2023 година. Ще ги откриете в различни дизайни, цветове, кройки. Съчетават се отлично със спортно облекло и създават комфорт на притежателя.

Дамско облекло

Спортният стил започва да се използва не само в средите, налагащи го, като във фитнес залите, разходки в парка и практикуване на различни спортове, но и в ежедневната среда. Именно около този факт, се въртят и модните тенденции при дамското облекло за 2023 година. Екипът на Grizzly Fashion споделя следните впечатления:

  • цветове – 2023 година е времето, в което да експериментирате. Цветове, като небесно синьо, зелено, наподобяващо мента и ярко лилаво са отлично приети, а класическите тонове на сивото, бежовото, розовото се запазват;

готови комплекти – сред най-модерните визии на нежния пол, се открояват готовите дамски спортни екипи. Те са създадени да се носят както заедно, така и поотделно. Могат да притежават изчистен дизайн или да са по-екстравагантни. Материите, от които се изработват, са естествени и синтетични, като памук, полиестер и комбинация от тях. Съчетават се отлично с всякакво връхно облекло, а от гледна точка на обувките също имате свобода на избор. Орнаменти, бродерии, ципове и копчета се вписват отлично в дизайните.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org