Каква е символиката при подаряването на дамски часовници?

Да впечатлите една дама със скъп подарък е лесно постижимо, но да и покажете уважението си и това, че я цените като личност можете да постигнете като се насочите към по-изискани дарове. Към тях отнасяме дамски часовници. Символиката на поднасянето на този аксесоар може да бъде тълкувана по различни начини. Сигурно ще се съгласите с нас, че това е твърде лична вещ и бижу, което по принцип жената обича да избира сама. Това се дължи на факта, че часовника също както и накитите, които тя използва са един аксесоар, който много внимателно следва да бъде съчетан с визията ѝ.

casio damski chasovnici

По характер и дейности, както и интереси дамите са различни. Това определя естествено и разликата им в предпочитания на ръчни дамски часовници. За да подарите часовник е добре да познавате по-детайлно дамата. Ако тя е интимен партньор, съпруга или дъщеря то със сигурност бихте се справили лесно със задачата да ѝ купите този часовник, който тя би носила. Но ако става въпрос за колега или позната е желателно първо да се запознаете с интересите и предпочитанията ѝ. Моделите на дамските аксесоари са меко казано различни. Освен, че часовника символизира авторитет и престиж неговото носене може да означава и отговорност. Тогава със сигурност ще знаете, че жената която носи часовник е доста организирана и цени времето си.

Различни поверия и версии има по отношение на подаряването на часовник на дама.Според някои да подарите на приятелката си такъв аксесоар е повод да отбележите настъпването на края на Вашата връзка. Дали това е така или не няма как да определим, защото случаите, в които двойки са се разделили след подаряването на часовник са може би едно към едно с тези които все още продължават връзката си. Така, че не бихме стоварили причината върху бедният ръчен дамски часовник като основен виновник за края на едни интимни, романтични отношения.

В други страни пък вместо да се подарява бижу младоженецът дарява своята съпруга с часовник, като това е символ на вечността и неговата вярност и уважение към нея. С поставянето на ръката ѝ този аксесоар той иска да и покаже, че всяка секунда ще мисли единствено за нея.  Затова бихме могли а направим следното обобщение, че всеки би тълкувал съвсем по своему поднасянето на такъв знаков подарък. Качественият  и изискан аксесоар обаче винаги бива приет с особено желание. Дамите обичат да носят такива ежедневни или пък делови модели. Всяка според предпочитанията си дори притежава няколко варианта, които винаги да са и на разположение.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org