Как сигурно да предпазим мебелите в домът ни през цялата година. Съвети от мебели онлайн – ЛениСтил

mebeli_leniСамо при изричането на думата дом си представяме едно райско кътче, което ни предлага спокойствие и почивка. Това е мястото, което ни връща към природата и ни откъсва от забързаното ежедневие и сивота. Цялостното обзавеждане за нашият дом и визията , която искаме да постигнем зависи основно от нашите собствени желания. Дизайнерите предлагащи разнообразие от модели и варианти за градинско обзавеждане са покрили изцяло изискванията на потребителите.
Мебелите за домът имат много голяма роля в обзавеждането на нашето жилище. Екстериора се превръща в истински малък оазис, който откъсва обитателите от дългия работен ден и предразполага към спокойствие и уют.
Всички производители и дистрибутори на домашни мебели убеждават купувачите, че продуктите им са устойчиви на всякакви атмосферни влияния. За съжаление обаче това не е точно така. Независимо от това, че има материали, които наистина не се нуждаят от допълнително третиране с химични вещества за усилване на устойчивостта, то голяма част от дървесината независимо от това, че е третирана с различни лакове и полимери имат нужда от допълнителна поддръжка за да могат те да се запазят за по-дълго време . Трябва да се има предвид и факта, че този тип мебели не са вечни и рано или късно тяхната цялост се разрушава. Важно е, когато купувате домашни мебели, да се съобразите и с това, че те ще имат нужда от допълнителни грижи, най-вече при смяна на сезоните и промяна на температурните амплитуди.
За да удължите живота им и да изглеждат така както когато сте се сдобили с тях е задължително да полагате необходимите грижи за поддръжка на тяхното състояние.
В действителност това си е задължение, което не всеки приема с охота, но пък е един от начините да удължите живота на придобивките си.
Ако не полагате достатъчно грижи за това което имате със сигурност ще се наложи да купувате или нови мебели онлайн или пък да дадете повече средства за да възстановите и то не изцяло състоянието им. И в двата случая ще се наложи да вложите не малко пари за да постигнете това.
За съжаление не можем да влияем върху природните промени. Сезон през, който е желателно да се направят необходими действия е зимата. Понижаването на температурите, силният вятър и високата влажност са фактори, които не случайно трябва да вземем под внимание за да успеем да предпазим нашите домашни мебели от сериозна вреда. Най-бесният начин да направим това е като ги прибираме в помещение, в което те няма да са пряко изложени на тези условия, например гаража, тавана или мазето. Идеята е да се избегне дългото им излагане на висока влажност. Ако нямате свободно място в такива помещения бихте могли да ги поставите и под някакъв навес. Или пък да покриете с материал ( може от ПВЦ или пък тип брезент), който също ще има ефект и ще предпази мебелите.
Това е един от най-лесните начини, които бихте могли да направите за да си спестите пребоядисване или ремонт на мебелите.
На пазара се предлага голям избор от продукти, ч чието третиране дървените домашни мебели имат по-голяма издръжливост в сурови условия. Такива различни видове пасти и масла, ч чиято помощ се образува тънък защитен слой, който „запечатва“ дървото и не позволява на влагата да проникне в него. Те са изработени и съобразени с това, че са изцяло за външна употреба. Те проникват в материала и го правят устойчив и еластичен. Повърхността става гладка и се поддържа без никакво усилие. В зависимост от това от какъв дървен материал са изработени Вашите домашни мебели можете да изберете подходящият предпазващ продукт и да им се наслаждавате по-дълго време.
Друг момент, който не бива да подценявате са металните сглобки, ако има такива. Те също трябва да се почистват редовно и при нужда да се смазват с масло, за да избегнете скърцащите звуци при употребата и. С помощта на тези елементарни съвети Ще имате добре изглеждащи мебели по-дълго време.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org