Как да си изберем безопасни маркови слънчеви очила?

Със сигурност сте чували, че е много важно какви слънчеви очила ще закупите. И не само това, а и от къде точно ще ги закупите. Ментета се продават на път и под път, но ще гарантират ли те максимална защита на зрението Ви? Експертите ще дадат отрицателен отговор. Не правете компромиси с този важен орган от нашето тяло, имайте предвид, че очите ни особено чувствителни и това че слагате красиви слънчеви очила не означава , че ги предпазвате.  Винаги избирайте маркови слънчеви очила. Те са изработени под строг контрол и даденият производител, който държи на името си не би си позволил да прави компромиси в това отношение.

Има няколко простички правила, които биха били доста полезни когато става въпрос за избор на слънчеви очила. Да, действително марковите такива са скъпи, но това е основателно. Можете да закупите и реплики на цена 10-20 лева, но гаранцията за качество там е нулева.  Изберете модел от специализиран магазин или оптика. Тук няма да има никакви съмнения. Всеки продукт си има партиден номер, сертификат за качество и бранд. Освен върху самите стъкла има и в описанието на продукта е отбелязано и нивото на защита, която има съответното стъкло. UV стикерът указва дали очилата защитават на 100 % очите Ви. Обикновено тук символа е 400 UV. Сигурно се чудите защо този символ е толкова важен и защо потребителите му обръщат толкова голямо внимание. Офталмолозите отговарят, че именно UV лъчите са тези, които засягат най-горният слой на окото.  Възможни са изгаряния ако сме подложени продължително време на такива влияния.

Но не само слънцето има пагубно действие и само от него трябва да защитаваме очите си. В планината отблясъците от снега или от водата също имат негативно влияние върху изложеното на силна светлина око.  Имайте предвид това, че не е необходимо кой знае колко време за да се увредят очите Ви. С неправилните очила и под влияние на UV лъчите се получава сълзене и дразнене на очите.

Избирайки детски слънчеви очила бъдете особено внимателни. Освен защита на стъклата е желателно да изберете и подходяща рамка. Децата са доста невнимателни и има вероятност да изпуснат очилата и те да се наранят. Затова марковите модели, които предлагат и такива за деца са допълнително подсилени със слой против надраскванe. Имайте предвид, че не само възрастните и децата имат нужда от слънчеви очила, от такива се нуждаят и бебетата. Водещите марки производители на маркови такива разполагат със специално разработени модели за бебета и деца.

Самите модели и тяхната форма са разнообразни при всички модели – мъжки , дамски и детски.  Ако имате съмнения дали дадени маркови слънчеви очила са подходящи за Вас просто ги пробвайте. Важно е да са качествени, удобни и да Ви доставя удоволствие да ги носите. Затова не се колебайте , а разгледайте сега новите ни модели маркови слънчеви очила.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Как да си изберем безопасни маркови слънчеви очила?, 5.0 out of 5 based on 1 rating