Как да подберем дрехи според сезона

Мода

Когато говорим за това как да изберем дрехи според сезона, някои хора гледат на това като на скучна  и дори трудна работа. Ако и за вас е така, просто следвайте стъпките, споменати по-долу. Как да изберете дрехи според сезона може да бъде илюстрирано с прост пример. През есента можете да носите както светли цветове, така и тъмни нюанси, а през зимата за предпочитане са по-тъмните или студени цветове като черно, сиво, кафяво, особено за връхните дрехи.

Разбира се от значение е и какъв тип мероприятие Ви предстои. Дали това ще е бизнес среща, работен обяд, разходка, вечеря с приятели или парти. Ако събитието е служебно, то дрехите трябва да са в такъв стил, който да подхожда и най-вече да отговаря на имиджа на компанията Ви. В света на модата има много стилове и тенденции, които са много популярни през определен сезон. Познаването на тези стилове и избора на подходящия за Вас не винаги е лесно.

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато се учите как да избирате дрехи според сезона, е цветът. Твърди се, че той е ключът към  насочване на прожекторите към Вас, независимо от вида на облеклото. Когато влизате на бизнес среща, първото нещо, което хората забелязват са дрехите и по-специално цветът им. Както се казва: “ По дрехите посрещат, по ума изпращат”.  Затова е по-добре да изберете тъмни цветове, които ще скрият следите от суровото време като сняг и дъжд. А и не случайно черното се твърди, че е винаги на мода. То седи стилно, елегантно и е подходящо винаги.

Светлите цветове са идеални през летния сезон. Не е препоръчително обаче да носите светли цветове за офиса като бяло или кремаво. Разбира се обаче това зависи и от личните Ви предпочитания. Тях можете да съчетаете и със светли ризи, блузи, туники или с такива в по-тъмен цвят. Освен това можете също да смесвате светли и тъмни нюанси, за да създадете различен външен вид. Например можете да носите светлокафяво сако със светлосиня рокля.

Всяка година институтът “Пантон” обявява цвят на годината. За 2021 обаче специалистите са избрали не един, а цели два цвята – Озаряващо жълто и основно сиво. Това са два независими цвята, които подчертават как различните елементи се обединяват, за да се поддържат един друг. Можете да носите тези цветове в комбинация, а можете да носите сиво през по-студените месеци и жълто през лятото. Например кокетна жълта рокля ще бъде хит за лято 2021.

Ако искате да знаете как да изберете дрехи за летния сезон, трябва да бъдете много внимателни при избора на материята, която ще се използва за тоалета. Има тъкани, които са подходящи за различни метеорологични условия. Тези тъкани ще бъдат по-леки и ще се чувствате комфортно в горещото време. Това са приятната на допир коприна, лен и други ленти и ефирни материи. Също така трябва да обърнете внимание на цветовете, които ще изберете. Най-добре е да изберете дрехи, които са в бял или неутрален цвят. По този начин ще бъде по-лесно да съчетаете дрехите си с различни аксесоари. Не забравяйте и за правилните обувки, които разбира се през зимните месеци са боти, ботуши, а през летните нежни сандали. Така цялостният Ви облик ще изглежда завършен.

Магазините за дрехи винаги ще показват снимки на модели, облечени в дрехи, които следват тенденцията на сезона. Въпреки това, когато пазарувате е важно да изберете такива дрехи, които искате да носите. Ключът тук е да се уверите, че дизайнът ще Ви отива и ще  изглеждате добре.

Ако сте готови, хайде да пазаруваме. Лесно и приятно ще бъде. Спазвайте само посочените правила: събитието, за което купувате, сезонът, цветът на дрехата и аксесоарите. Избирайте качествени стоки, за да може да сте сигурни в дългия им живот, но най-вече заложете на това, което на Вас Ви допада. Ако искате да експериментирате – направете го, ако желаете сигурното – заложете  на него. Изборът е само и единствено Ваш.

Снимка:

Модел жълта рокля с марка mar.fashion от електронния магазин на Fashion.bg

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org