Как да обзаведем спалня по Фън Шуй

спалня с матрак

Обзавеждането на дома според законите на Древното учение Фън Шуй се е превърнало в тренд в модерното общество. Всяка една от стаите в жилището би могла да бъде така обособена, че в нея да се възцари хармония, красота и задължителната за съвременния бит функционалност. Спалнята е сред помещенията, на които се отделя най-много време, когато стане дума за подредба на мебели като леглото с матрак според Фън Шуй – идеята е да се създаде спокойна обстановка, в която да се чувстваме релаксирани и защитени.

Какво е Фън Шуй

Преди да се втурнем да купуваме легло с матрак, гардероб и други мебели за стаята за сън, е добре да се информираме онлайн какво всъщност представлява учението Фън Шуй. Така ще ни бъде по-лесно да организираме отделните елементи според китайската наука, която и до ден днешен върви ръка за ръка с интериорния дизайн.

Древната практика е насочена към постигането на баланс и душевно спокойствие, боравейки с конкретни цветове, материали и локация на всеки един предмет в апартамента или къщата. За да бъде жилищната площ разпределена по идеалния според това течение начин, се използва схематичният инструмент Багуа. Цели се подобряването на основните аспекти в живота, а именно богатството, здравето, партньорските отношения, познанието и др.

Как да обзаведем спалнята според източното учение

Когато дойде време да се занимаем с избора на обзавеждане за спалнята, насочваме вниманието си към покупката на основни елементи като еднолицев или двулицев матрак, който да бъде мек или твърд, нощни шкафчета, скрин, легло или готов комплект, обединяващ всички тези мебели. Все повече хора поръчват подобни стоки, следвайки конкретни Фън Шуй правила, а именно:

  • леглото с матрак е добре да бъде с крака – така движението на Чи енергията няма да бъде блокирано, което допринася за добрия сън. Освен това е важно спалнята с матрак да не бъде напълно долепена до стената, а ако в него спят двама души, да има достатъчно пространство и от двете му страни;
  • трупането на вещи под кревата не е добра практика – това ще “задръсти” енергията и няма да ѝ позволи да циркулира спокойно. По-добрата идея е да заложите на повдигащ се матрак, което ще ви осигури нужното пространство;
  • изберете спалня с цяла табла – моделите тип “решетка” може и да ви се струват много шик, но според Фън Шуй изобщо не са за предпочитане. Те влияят негативно върху Чи енергията и е добре да се избягват;
  • махнете огледалата – те смущават съня и затова не бива да присъстват в стаята за сън. Ако все пак държите на тях, покривайте ги през нощта.

Естествени материали като ратан, бамбук и дърво са чудесен избор според Фън Шуй. Когато избирате креват с матрак или друг вид мебел за спалнята, заложете на решения в меки цветове, които максимално се доближават до природата.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org