Избор на трапезна маса

Кухнята е функционално, удобно и стилно пространство. Централното място в него е масата за хранене. Семействата прекарват много време на нея: закусват, обядват, вечерят, обсъждат важни събития и правят планове. Красива и практична маса за хранене ще ви помогне да създадете приятна, спокойна атмосфера в стаята. В тази статия ще ви покажем как да изберете маса и столове въз основа на размера и интериора на вашата кухня.
Размерът
Важен параметър при избора на кухненска маса е броят на членовете на семейството, които искате да поставите зад нея. Един човек се нуждае от поне 60 см за удобни места за сядане. Искате ли да поберете четири? Изберете маси от 110 см. Същото важи и за кръглите модели.

Когато избирате маса за хранене, помислете как ще я използвате.

Планирате само за закуска у дома или организиране на коктейл? Добър вариант биха били компактните модели, в които има достатъчно място за лека закуска или красиво подредени закуски и канапета за парти. Широките или разтегателни маси са идеални за вечери, когато се настаняват голям брой гости и се организират купи за сервиране, чинии за основно ястие и допълнителни аксесоари.

Метод на разгъване


Трапезни маси с възможност за разгъване а чудесна възможност, ако обичате да каните гости и да организирате вечеря с приятели. Важно е в сгънато състояние да има достатъчно място, която да побира храната и посудата за цялото семейство всеки ден.

Материал, от който масата и столовете са съставени

Дървото е традиционен материал за изработка на мебели. Дървените маси имат приятна текстура, висока издръжливост и правят интериора на кухнята по-удобен. При производството се използват само дърво и безопасни бои и лакове, което прави такива маси по-екологични. Алтернатива на плота от масивна дървесина ще бъде модел от фурнир.

Ползи:

  1. Екологичност на материала.
  2. Текстурата на естественото дърво придава уникален вид и индивидуален модел на повърхността.
  3. Може да се шлайфа при повреда.

Моля, имайте предвид, че дървото изисква по-внимателна поддръжка от другите материали.

Да поговорим и за кухненските столове


Обърнете внимание на дълбочината, ширината и формата на седалката. Столове с висок и извит гръб поддържат целия гръб, следвайки анатомичните му характеристики, те са по-удобни. Обичате ли дълги празници? Погледнете отблизо меките столове, те осигуряват допълнителен комфорт и правят всяко хранене по-приятно. Ако от време на време се нуждаете от допълнителни места, изберете табуретки! Те може да са по-малко удобни, но подреждат добре.

Екипът на TopBG.org се надява, че статията Ви е била полезна и Ви призовава да четете проекта всеки ден, тъй като има какво да прочетете!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org