История на флеш обеците

Традиционното поставяне на обеци датира от дълбока древност. Още от тогава има статуи останали и до днес, които ни показват как тогава божествата са били обсипвани с пищни накити. Поставянето на обеци на различни части от тялото с различна големина и форма са били показвани с огромна гордост и са били символ на благополучие. Дори в племената носенето на обеци с различна големина е било знак, че този с най-големите такива е начело на йерархията. Пиърсинга още тогава е считан за начин, с който хората са се разкрасявали и са привличали вниманието.
Исторически факти сочат, че флеш обеци са срещат за пръв път в Алпите точно там къде е открито мумифицираното тяло на Йоци. Неговите уши имали дупки между 7 и 11 мм, което ни доказва, че още преди 5000 години поставянето на флеш обеци е било използвано.
Египтяните са били царе на това да се кичат с какви ли на бижута и на обеците са отдавали особено голяма почит. Не е случайно , че в гробницата на Тутанкамон са открити и инструменти за поставяне на флешове както и разширители. Освен изобразени по самия саркофаг и следите по ушите на тялото са доказателство за богатите украси, които тогава са използвали.
Не по –малко са и фактите и доказателствата, които ни разкрива и Буда. Въпреки, че се е отдал на скромен начин на живот и се отказал от богатството си дупките по ушите му останали. Поради знатното си потекло преди това на тях са били поставяни флешове от благородни метали украсени с камъни. Където и да потърсим данни за това къде за пръв път се използват флеш обеци винаги срещаме снимки на каменни статуи с големи дупки на ушите. Това е култура и традиция която е била особено ценена и почитана. Днес модата на флешовете също има доста последователи. Много африкански племена поддържат традициите с поставянето на големи флеш обеци и до днес.
В зависимост от големината на флеша, който се поставя и процеса за достигане на размера е бавен. Ако желанията са за достигане на голям флеш е нужно първо да се започне с малък такъв и постепенно дупките да се разширяват, за да се избегне болка и дискомфорт. Обикновено специалисти препоръчват размера да се сменя на около 3 месеца именно поради тази причина. Материалите , от които се изработват обеците флеш са такива, които не дразнят ушите. Честите масажи с олио от жожоба също биха помогнали за стимулиране на процеса на разширяване. Бъдете атрактивни!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
История на флеш обеците, 4.5 out of 5 based on 2 ratings