Интересни турски сериали създадени през последните години

Интересни турски сериали създадени през последните години

В тази статия ще ви представим няколко интересни турски сериали, създадени през последните години.

Първият от тях е турският сериал “Нападател” (Akıncı). Той е криминален приключенски сериал, създаден през 2021г. Сюжета разказва за главният герой Фатих. По професия той е учител, но през нощта става супермен. Лозунгът на този изпълнен с екшън проект е “Никое престъпление няма да остане ненаказано”. Фатих е загрижен за уличните престъпления в родния си град. Местните полицаи не си вършат работата както трябва, затова всякакви злодеи се държат арогантно поради безнаказаността си. Учителят Фатих решава самостоятелно да изкорени злото в родния си град. За супер героите той е чел само комикси и е гледал филми. Сега самият Фатих става един от тях, използвайки псевдонима Акинджи. Той решава да се намеси, когато получава новина за доставките на опасни вещества. Орхан му помага в тази дейност, използвайки събраната информация. Журналистката Нергис Емироглу, която е известна с репортажите си за Акинджи се опитва да разбере истинската му самоличност. Междувременно “супер героя” Акинджи е преследван от тези, които имат много нелегални връзки в Турция. Те се опитват да разберат кой е той. Ръководителят на криминалният отдел Кемал Гюнай, който също иска да хване Акинджи и да го предаде на правосъдието, сега се сблъсква с друг проблем: комисар Кунейт, който е непокорен и обича да работи самостоятелно, е лично извикан в Истанбул, за да участва в делото Акинчи.

Следващият от списъка с  интересни турски сериали, който представяме на вашето внимание се казва “Майка” (Anne). Този телевизионен сериал, разказва за нещастно момиче, което е било малтретирано в ранното детство от собствената си майка и нейния любовник. Въпреки трудния си живот, изпълнен с премеждия, момичето не губи оптимизма си. Тя постоянно фантазира, измисля нови светове и изгражда замъци във въображението си. Това й помага да озарява съществуването си. Туче е сигурна, че рано или късно всичко ще се получи и тя ще може да бъде щастлива, но засега трябва да изчака. Надеждите й започват да се сбъдват в момента, в който среща преподавателката Зейнеп.

Зейнеп, очаквайки отговор от престижна образователна институция, за да не си губи времето, получава работа като преподавателка в местното училище. Там тя наблюдава своите поверени ученици всеки ден и осъзнава, че на един от тях му е наистина трудно. Един ден тя забелязва синините на Туче, а на следващия ден разбира, че тя гладува. В нея се пробужда майчинският инстинкт и състраданието. Забравяйки за мечтите, плановете и стремежите си, главната героиня на сериала “Майка” (Anne) отвежда момичето, за да й даде щастлив нов живот.

Друг впечатляващите турски сериали е със заглавие “50 Квадратни метра”. В него се разказва за Гьолге – професионален убиец, известен със своята перфектна ефективност. В престъпният свят той има репутацията, че винаги си свършва работата, независимо от ситуацията. По време на кариерата си той все още не е имал нито един провал. Главният герой изпълнява заповедите на Сервет Надир, който го е отгледал и изпратил по престъпната пътека. Самият Гьолге не помни нищо за миналото си. Той отчаяно иска да разбере какво се е случило с него, преди да стигне до Надир, но засега всички опити водят до задънена улица, сякаш някой умишлено му пречи. Един ден Гьолге научава за съществуването на фотография, способна да хвърли светлина върху миналото му. Докато е в процес на издирването й той разбира, че от ранно детство живее в лъжи и лицемерие. Не желаейки да продължи да бъде пионка в ръцете на опасни хора, Гьолге решава да избяга от Надир. Търсейки начин да се скрие от него, Гьолге отива в шивашко ателие. Един от местните жители обаче, погрешно го възприема като син на трагично загинал шивач. Той му предлага подслон и работа. Отчаян, Гьолге се съгласява, започвайки нов живот под друга самоличност.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org