Аквапарк на морето – струва ли си да се посети?

Новини

Аквапарк на морето – дали е необходим? Много хора се чудят дали си заслужава изобщо да посетят аквапарковете по морето, при положение, че имат безкраен воден басейн на свое разположение.

От аква планет в Приморско споделят някои от основните предимства на аквапарковете. Прочетете следващите редове, за да вземете решение при следващата екскурзия това лято.

Разнообразие от басейни и водни атракции

Повечето хотели на морето разполагат с басейни, но далеч не толкова многобройни и разнообразни, с каквито разполага всеки аквапарк. Там забавление могат да открият малки и големи, дори и семейства, защотото:

  • има плитки басейни за най-малките посетители, където те могат да се насладят на топлите летни дни;
  • има водни атракции, подходящи за семейно посещение, като ролба, черна дупка, шеметна надпревара и други. Те са със състезателен характер и дават възможност за провеждане  на игри с награди и други. За тези посетители, които не обичат стръмните пързалки и атракциони, предизвикващи адреналина, има басейни, където просто можете да се отпуснете върху надуваема възглавница и да се носите по течението.

Презареждане на батериите

Водата, слънцето, жегата, плуването и дори почивката изморяват. Може да се презаредите с енергия за нови забавления, като консумирате любимите си ястия и напитки. В аквапарковете има ресторанти и барове, които са част от затворения комплекс и се намират в непосредствена близост до всичко.

Програми и различни предложения

Много от аквапарковете са свързани с даден хотел или дори няколко такива и за посетителите им се предлагат преференциални условия и отстъпки от цената. Разгледайте хотелите и вижте дали имат свободен достъп до аквапарка или с намален вход, както и други примамливи оферти.

Възможност за повече адреналин

За разлика от морето, където въпреки необятното пространство, понякога водните атракции не са чак толкова разнообразни и не предизвикват толкова адреналин, колкото ви се иска, в аквапарковете ще откриете такива забавления.

Съществуват множество екстремни атракции, които ви изстрелват във въздуха, представляват комбинация от стръмни възходи и скоростни спускания.

Цени

В допълнение към всички тези предимства се откроява и достъпността на цените –  в повечето случаи, можете да ползвате неограничен брой водните атракции, без това да повлиява на сумата за плащане. Достатъчно е само да платите входа. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org