Гардеробът на дамите, които са над 38 години

Мода

Полезни модни съвети за жени, които са на средна възраст

Дамите, които са над 38 години трябва внимателно да следят за своя гардероб. Те трябва безжалостно да изхвърлят от него всичко, което не им харесва, което прибавя килограми или години към възрастта им, което вече не е подходящо за тях.

Дамите на тази възраст трябва да имат две или повече поли в неутрален цвят /тъмно синя, кафява, сива/ за различните сезони, с оптимална дължина около коляното. Ако имат черна коса, подходяща е и пола в черен цвят. Ако предпочитат панталони, те трябва да са с права кройка, в неутрални цветове. задължително условие е да падат перфектно.

Ако вече са се появили коремче или широки бедра, панталоните трябва да бъдат с по-ниска талия.Жените с по-тесни бедра и по-стройна фигура, могат да прибавят в гардероба си поли и панталони в по-ярки цветове. Ако силуетът не позволява да носят  рокля, може да я заменят  със сако и пола.

Хубаво е сред дрехите да има две или три ярки блузи. Цветовете трябва да са естествени в зелена ябълка, патладжан, малина, какао, червено вино, лавандула, слива. Не е необходимо да е скъпа, условие задължително за полата и панталона, но трябва да е качествена.

Най-стилен и изгоден избор за горна дреха е палтото в цвят на горчица, маслини, шоколад, череша. Кройката трябва да е изчистена. Такива палта не изглеждат претенциозно, но винаги са на мода, Ако дамата е с широки бедра, палтото трябва да е с висока талия. За по-слабите жени са подходящи палта с вертикални декоративни елементи  и копчета.

Всяка дама над 38 също трябва да има в гардероба си зашеметяваща рокля за  тържества, среща с приятели, сватби.Роклята трябва да е в цветове, които й харесват  и в стил, който й подхожда, така ,че да се чувства красива и желана. Жената трябва да се фокусира върху силните си страни, намеците за сексуалност в тоалета да са сдържани.

Особено внимание трябва да се обърне на аксесоарите. Не е препоръчително да се купуват обувки или чанти от изкуствена кожа.Те трябва да са с добро качество. Ако се изберат обувки в кафяви или сиви нюанси, те ще се комбинират с повече дрехи и  изглеждат стилно и добре в сравнение с черните обувки.

Финални думи

Модната и стилна жена на средна възраст трябва да има  и хубава чанта , съобразно цвета на тоалета и умело да я комбинира с шикозни обувки. За ежедневието могат да се изберат обувки без токчета или обувки със стабилна пета.

Всяка дама над 38 години може да си направи моден, качествен и стилен гардероб, който ще й  дава усещането за женственост  и привлекателност, независимо от възрастта.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org