3 типа дамски ботуши за зимата, които всяка от нас трябва да има

Когато избираме какви дамски ботуши да носим през зимния сезон, ние трябва да погледнем по-критично гардероба си.

Всяка дама обожава да пазарува за новия сезон, а есенно-зимният не прави изключение в това отношение. Може да сме обхванати от носталгия по морето и отминалата почивка, но един шопинг има силата да ни възвърне доброто настроение – древна рецепта за щастие.

Ако оставим шегата настрана, пазаруването си има и своята практична страна. Необходимо е да се подготвим за по-студените дни, а инвестицията в правилния модел дамски ботуши за зимата, е отлично решение и ще ни осигури максимално спокойствие.

Елегантни боти

Първият тип ботуши, които трябва задължително да присъстват в гардероба ни, са елегантните боти. Преценете каква гама преобладава облеклото ви и изберете основния цвят, в който да бъдат. Може да се спрете на класическото черно, може да са бежови или пък сиви – всичко зависи от предпочитанията и нуждите ви.

Ботите могат да са изработени, както от велур, така и от кожа. Нямате ограничение при покупката, а и двата вида са актуални на модния подиум.

Според ежедневието си и стила на дрехите, които по-често слагате, съобразете и тока на ботите. Може да е по-удобен, а може и да си угодите с някой по-висок и изтънчен ток.

При всички случаи ботите са един ключов елемент от зимното „оборудване“ за краката ви.

Ботуши до или над коляното

Изберете височината на тока и се отправете към магазина, а още по-добре проверете онлайн, за да се сдобиете с най-атрактивните ботуши за зимата. Те са изключително женствени и могат да подчертаят изящния ви силует.

Ако обаче не сте особено доволна от фигурата си, може да ги съчетавате с по-дълги рокли или дори панталони. Въпреки че така ще скриете част от очарованието им, поне няма да се притеснявате, че сте разкрили прекалено от прелестите си.

Те отиват на почти всяка дреха, затова не се лишавайте от този тип модел.

Гумени ботуши

Малко са дамите, които залагат на гумени ботуши – те често остават недооценени. Обикновено погледът ни е вперен в лачените ботуши с екстремен ток, които ни примамват от витрината, и ние смятаме, че на всяка цена трябва да ги имаме. Ако се замислим реално обаче, те намират приложение толкова за кратко, ако изобщо намерят, че не си струва да им обръщаме чак толкова внимание и да се поддаваме на емоцията.

За сметка на това, гумените ботуши са много ефектни, могат да бъдат умело комбинирани с модерен аутфит, а за полезното им действие в мокрите дни, може би е излишно да споменаваме.

Факт е, че ние жените много обичаме обувките. Припомнете си само Кери Брадшоу от Сексът и градът – образа й е нещо като представителна извадка на големия дамски мерак към това нещо, което не само служи за предпазване на краката, ами при нас е и изключителен моден аксесоар.

И като на всеки аксесоар, който държим, трябва да помислим за добро място за съхранението му. Ето ви 5 идеи за подредба и съхранение на дамските обувки от Missis.bg.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org