3 – ма модни дизайнери представят своята колекция от

Вече настъпва пролетният сезон и известните модни дизайнери се надпреварват да предоставят своята гледна точка за мода при обувките. Тук ще ви представим три колекции, както на известни така и на по-ексцентрични дизайнери.

 

Jimmy Choo. Едва ли има жена, запалена по модата, която да не познава тази модна марка, затова  и не намирам за причина да ви запознавам на дълго и широко със самата нея. Достатъчно е да се спомене, че една от поклонниците на тази известна марка беше принцеса Даяна, мир на праха й.

Да се върнем на самата колекция от обувки. Тя беше представена още през септември на по време на Седмицата на модата в Милан, Италия. А моето внимание специално беше привлечено от необичайните токчета на някои от моделите. Донякъде те напомнят сякаш на кучешки лапички. Всъщност, тази година анималистичният дизайн е на мода, така че това не е изненадващо. Други обувки от тази колекция се допълват от  вити кожени каишки или леко наклонени токчета. Естествено, в тази колекция ги има и ретро обувките тип лодки, еспадрили и т.н.

 

Rupert Sanderson. Английският дизайнер Rupert Sanderson създава своя марка сравнително скоро – едва през 2001– ва година. Но още с първата си колекция от обувки той проби на модният подиум “с гръм и трясък”. Тя се превръща в образец за елегантност. Неговите обувки винаги имат уникален и много добре обмислен дизайн както ще видите това и в новата му колекция. Всички обувки се произвеждат в Италия в собствената фабрика на дизайнера. През 2008– ма година той е награден с титлата „Дизайнер на годината“ от British Fashion Awards. Обувките на тази марка се избират от хора, които ценят високото качество и добре обмисленият дизайн.

 

Charlotte Olympia. Искам да ви разкажа за една по-ексцентрична дизайнерка Charlotte Olympia и нейната колекция пролет – лято 2016. В нея има както чанти и килимчета, така и обувки. Аз ще наблегна на обувките. Олимпия е британски дизайнер, която от 2006 започва под свое име да пуска обувки и аксесоари. Всеки сезон тя ни удивлява с нещо ново.  Ето и сега, вдъхновена от мемоарите на Оса Хелън и съпругът й Мартин Елмър Джонсън, тя създава новата си колекция от шедьоври. Колекцията бе представена в края на септември с тема пътешествия в Африка. Като впечатление правят обувките със забавна имитация на кожа от леопард върху тях, тези с държавите от континента и тези с карта на част от Африка с нарисувани върху тях животни.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org