Ветровката – нашият спасител във ветровитото време

Ветровки онлайн Мода

Ветровките са незаменим елемент към туристическата екипировка на много планинари, както и на тези, които излизат „набързо“ до магазина или да разходят домашния любимец в лошото време.

Разбира се, освен да ни предпазва от вятъра, тя може да ни предпази и от лекия дъжд в планината, а в комбинация с термобельо или други планински аксесоари, тя е лек и удобен елемент от цялостната екипировка.

В текущата статия ще поговорим за кои сезони е най-подходяща, други нейни функции и как може да ни предпази в екстремни ситуации навън.

Идеалната дреха за пролетта, лятото и есента

Независимо от повечето слънчеви дни през тези сезони, ветровката ще регулира топлообмена докато ходите, тичате или правите дълъг планински преход.

Направена от лека и компактна материя, това позволява да бъде носена в чанта или раница, ако в момента не се изисква нейната помощ. Материалите от които е направена са много леки, но плътни и това допълнително и дава устойчивост в запазването на топлината, докато минавате многобройни ветровити била в планината.

Ветровката може да се комбинира с полари и спортни блузи

Тъй като е по-лека за носене, ветровката може да изгуби топлината в по-ниските температури. Разбира се, това пък позволява да се носят полари, термобельо и спортни блузи под нея, като това ще задържи топлообмена докато се изкачвате в планината.

Ветровките са направени да дишат добре и да осигуряват нужното проветрение по време на по-интенизивни преходи, така че комбинацията на ветровка и пухена блуза, например, може да се окаже страхотна комбинация за зимни преходи.

Някои определят ветровката като универсален слой, който може да се регулира и напасва с още туристически дрехи.

Страхотен вариант и в градска среда

Защо пък да не изпозлвате своята ветровка за разходки из града или джогинг в сутрешното, но лошо време.

Именно, ветровките са леки и подходящи за интензивно движение. Независимо дали разкарвате кучето си или правите разходка с приятели из града, то тази дреха ще ви предпази от силния вятър и неблагоприятното време.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org