Плетената жилетка – хит за есен 2017

Вече няколко години плетените жилетки се радват на голяма популярност сред дамите от всички възрасти. Женственост, сексуалност и комфорт – това са трите отличителни качества на плетените дрехи.

Какви видове плетени жилетки са модерни този сезон?

Съществуват много модели плетени жилетки: жилетки с копчета, с качулки, с еко-кожа, дълги или къси жилетки, тип палто и др. Незаменими за всички сезони си остават класическите модели. Също са модерни скъсените модели по тялото и дългите жилетки със свободна линия до земята. Актуални за този сезон са розовият цвят, кафяв, горчица, всички оттенъци на червеното и синьото, сивото, люляковия цвят. Преждата, от която се плетат жилетките е предимно мохер или нежна алпака. А добавените синтетични влакна осигуряват на плетената жилетка еластичност, трайност и устойчивост при пране.

С какво да съчетаваме плетените жилетки? 

Дамската плетена жилетка е елемент от гардероба, който подхожда едновременно на много стилове дрехи. Умело комбинирани, жилетките могат да се съчетават с много дрехи и да се създават ефектни и модерни визии. Особено са подходящи съчетанията с ризи, поло, блузи, тесни или прави панталони, класически поли, дънки, панталони тип „капри” и рокли. Когато избирате жилетка към риза, обръщайте внимание на съчетанието на цветовете – те трябва да си подхождат. Когато имаме жилетка с ажурна плетка /на дупки/ трябва да избираме едноцветна риза и обратно – ако ризата е на райе или многоцветна, жилетката трябва да бъде в един тон. Плетените жилетки могат да се носят с колан или свободно. Красиво и стилно изглеждат и вариантите на закопчаване с брошка или декоративна игла. Препоръчват се обувки на токче, макар че се допуска и плоска подметка.

Актуални през всеки сезон

            През всички сезони на годината плетените жилетки имат своето място в гардероба на модерната жена. През зимата те са отлична алтернатива на сакото и жакета, спасяват ни когато нямаме възможност да облечем пуловер или допълнителна блуза, когато не искаме да изглеждаме прекалено спортно, но се налага да се защитим от студа. През пролетно-есенния сезон жилетките стоят много добре с ризи или поло-блузи, а през летните вечери, в съчетание с тениска или лека блузка, плетената жилетка ще ни достави необходимата топлина и уют.

Няколко препоръки при избора на жилетки

За да може жилетката да подчертае вашите достойнства и да скрие недостатъците е хубаво да се придържате към няколко прости правила:

  • Ако сте с нисък ръст не се препоръчва да избирате дълги плетени жилетки – в тях ще изглеждате още по-ниски.
  • Красивата си шия ще подчертаете с жилетка с V-образно изрязване на деколтето.
  • За дамите с широки бедра са подходящи удължени модели с украса в долната част – ресни, рюшове и др.
  • За да изглеждате по-стройни, избирайте дълги плетени жилетки – те визуално стесняват силуета и ви правят да изглеждате по-стройни.
  • Ако искате жилетката да е по тялото ви, избирайте модели с коланче отзад – с негова помощ ще можете да регулирате ширината.

Плетената жилетка – това е изборът на модерната жена!

  • Плетената жилетка се превърна в необходимо допълнение в гардероба на всяка жена, тъй като жилетката подхожда на различни стилове, като започнете от офисния и стигнете до спортния стил. Плетените дрехи ще помогнат визуално да прикриете недостатъците на фигурата си, затова те се радват на търсене и от стройни девойки и от пищни дами.
  • Жилетките са подходящи и заради това, че ви позволяват пълна свобода на действие в търсенето на различни стилови съчетания, фантазии и експерименти.

Не се страхувайте от нововъведенията – те ще подчертаят вашата индивидуалност и ще ви откроят от тълпата.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org