Съвети за закупуване на евтини самолетни билети

Коледните и новогодишните празници предстоят съвсем скоро. С това предстои и месец Декември, който е особено подходящ за почивки и пътувания. В тази статия ще Ви предложим няколко съвета за това как да резервирате самолетен билет онлайн и как да се възползвате от актуални промоции и намаления. С повечето от съветите бихте спестили време, както и пари.

Започваме с един от основните ключови фактори които ни вълнуват, когато пътуваме, а именно – цената.

Сигурно сте чували, че Ваши приятели са посетили Рим или Барселона, като са спестили стотици евро само от билети? Разбира се, че е възможно!

Именно в сайтовете, които сравняват цените на самолетни билети се крие разковничето. Има моменти, в които авиокомпаниите предлагат уникални цени и условия. Само трябва да ги улучите. За целта проверявайте редовно тези сайтове за търсене на самолетни билети. Те предлагат възможност за сравняване на цените на всички авиокомпании, опериращи даден полет в реално време и така със сигурност ще попаднете на изгодна оферта за евтини самолетни билети.

Изберете най-доброто време за покупка на самолетен билет, а именно – от два до пет месеца преди самото пътуване. То е най-подходящо за резервация на самолетни билети. Това е периодът, в който отстъпките са най-големи. Промените в цените на билетите в последните месец-два са най-големи и постоянно варират. Изследвания сочат, че най-добрият ден за покупка на билет е вторник. Оглеждайте ежедневно офертите, но вторниците определете за покупки. Планирайте, сравнявайте, консултирайте се онлайн или по телефон и едва тогава поръчвайте.

Друго добро решение за намиране на евтини самолетни билети, е членството в различни програми за лоялност, предлагащи клубни карти за отстъпки. Такива предлагат както редовните, така и нискотарифните компании. Задължително попитайте агента, чрез който резервирайте, за наличието на такива възможности. В България съществуват и сайтове, които предлагат групово пазаруване. Освен изгодни почивки сме срещали и продажба на самолетни билети със сериозна отстъпка. Проверявайте и сравнявайте.

Избягвайте да купувате билети за група от хора. Ако сте отбор или група от хора, на която предстои пътуване – със сигурност проверете каква е цената на единичния билет и по-добре направете покупката на билети отделно, ако намирате разлика. Причината да не избирате групови билети е, че губите цената на промоционалните места ако в самолета има такива. Ако те са две например, а вие искате да закупите групово три билета, цената на всички ще е колкото струва третият. Използвайте всички опции на търсачката за самолетни билети. Правете комбинации и отново извършвайте търсене. Различните опции ще Ви помогнат да постигнете най-добра цена. Такъв е и следащият пример.

Когато резервирате от редовна авиокомпания, винаги проверявайте цената, както за еднопосочен билет, така и за двупосочни самолетни билети. Практиката показва, че еднопосочен билет може да е по-скъп от двупосочен. Абсурдно е, но е факт. Същото правило важи за всякакъв вид транспорт. Когато закупувате двупосочен билет, винаги има намаления. От 5 до 50 %, но ги има. Не пропускайте тези възможности.
Като цяло има много тънкости и различни методи за сдобиване на евтини самолетни билети, трябва да подбирате внимателно, да се информирате и да отделяте достатъчно време за сравняване на цени.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org