Какво трябва да знаем за ловните камери?

Технологии

За да практикуват пълноценно хобито си, ловците могат да следят дивeча не само със специално създадено за тях приложание, но и с утвърдилите се през годините ловни камери. Въпреки че апликацията дава достъп до много полезни опции, използването на фотокапан осигурява редица предимства и може да се използва и с други цели, освен за лов.

Какво представляват фотокапаните?

Популярните ловни камери са цифрови устройства, които се състоят от дигитална камера, комбинирана с пасивен инфрачервен сензор. При движение на животни или хора задейства заснемането на фотографии или видео файлове.

Повечето ловни камери със сим карта могат да изпращат информация на e-mail или MMS, което осигурява възможност за непрекъснато контролиране на обекта.

Предназначение и употреба

Закупувайки ловна камера на изключително изгодна за фотокапан цена от шпионски магазин Spy-Secrets, вие можете да я използвате освен за целите на лова, и в други ситуации като:

  • За охрана на частен имот като пчелин, вила, овощна градина и др.;
  • За регистриране на проникване не само на животни, но и на нарушители с цел кражба, изхвърляне на отпадъци и др.;
  • За наблюдение на леговища на дребни хищници от природолюбители и еколози с научни или изследователски цели;
  • За осигуряване на видеонаблюдение в затворени помещения с цел предотвратяване на кражби и други неправомерни действия.

Тъй като са пригодени за употреба най-вече на открито, всички ловни камери със сим карта могат да издържат на екстремни температури от -20° до +60° и са водоустойчиви.

Макар че сред моделите можете да откриете евтини ловни камери в специализиран шпионски магазин, такава ловна камера ще ви осигури без проблем дискретно наблюдение, високо качество на заснетото и прехвърлянето му на външно устройство.

Още полезни характеристики

Съвременните евтини ловни камери са популярни не само сред ловците, тъй като предлагат възможности, които напълно задоволяват изискванията на всеки, включително и относно изгодна за ловна камера цена.

Перфектните резултати, които гарантира всеки модерен фотокапан, се дължат и на характеристики като:

Висока резолюция

Колкото по-висока е резолюцията, толкова качеството на снимките е по-добро. Новите модели с приемлива за ловна камера цена притежават 36 МР резолюция.

Обхват на PIR сензора

Обхватът на инфрачервената подсветка може да е различен: до 20 м, 25 м и др., като при най-добрите PIR разстоянието е до 30 м.

Скорост на задействане

При откриване на движещ се обект устройствата може да се задействат с различна бързина като новите 4G модели правят това за 1.0 сек.

Изпращане на MMS

За всички потребители тази опция се оказва много удобна. В зависимост от модела на устройството, MMS може да бъде изпратен на няколко въведени телефонни номера – от 1 до 4 и на същия брой e-mail-и.

Снимките или видеото се съхраняват върху SD карта, която може да е до 32 GB, а модели от висок клас съхраняват данните в облак Molnus.

От голямо значение е и времето за автономна работа, зависещо от капацитета на батериите, като при отделни модели може да има и външно захранване.

Добрата ловна камера е незаменим помощник не само на ловците, но и на всеки, който иска да си осигури непрекъснато наблюдение на открито. На достъпна за фотокапан цена можете да осъществявате и контрол на опциите от разстояние с дистанционно управление.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org