Как да регистрирам нова фирма

Уважаеми читатели на TopBg.org, живеем във времена, в които има информация за всичко, което се сетите. Като започнем от това, че можете да видите подробно видео, или информация, гарнирана със снимки, за начина на смяна на маслото на автомобилът си, и стигнем до регистрацията на нова фирма.

Регистрацията на нова фирма не е никак лесно начинание. Особено, ако се касае за стартиращ бизнес, за сбъдването на мечтата Ви, например. Процесът по регистрация на фирма, по същество, не е толкова тромав, т.е. сравнително лесен е, но трябва да се посъветвате с опитен счетоводител, тъй като той може да подготви правилно документите и да поеме Вашето счетоводно обслужване. Важните моменти, които трябва да знаете, при регистрация на фирма са: Името на фирмата. То трябва да звучи добре и на Български език, и на Английски. Внимателно го обмислете. В това число, освен името, помислете и за типа дружество, дали да е ЕООД, или пък ООД, ЕТ, СД, АД, ДЗЗД…

В глобалната мрежа има доста подбробности за всеки тип дружество, както и какво представлява всяко едно от тях, но и опитен счетоводител ясно ще Ви насочи. Проверката за запазване на име – ако сте харесали заето име, то ще трябва да потърсите друго решение. Затова, ако името е хубаво, побързайте и попълнете в електронната система, дали името Ви е заето от друга компания. Вярно е, това, че ще запазите хубаво име, не е гаранция, че някой няма да взаимства от него, но придава една идея по-голяма сигурност. Няма как да имате фирма, без набирателна сметка. Набирателната сметка е изключително важна, т.е., трябва да представите такава. Коя банка ще изберете, зависи от Вас. Ние Ви съветваме да разгледате внимателно тарифите на повечето популярни банки в България и едва тогава да вземете решение. Набирателна сметка ще Ви трябва, ако регистрирате ООД или ЕООД. И тук, както по-горе, няма как да не споменем, че опитните счетоводители знаят подробности за банките и техните такси, и само при избор на най-изгодната банка, можете да спестите стотици левове годишно, само от такси. Препоръчваме да действате с електронен подпис и да заобиколите тромавите процедури на електронен носител.  Документите се подават в Агенцията по вписванията и след като отминат 3 работни дни излиза със становище, дали компанията е вписана, или не.

След като фирмата Ви бъде готова, регистрирана, е време да си изготвите печат. Днешно време, в 2020 година е спорно, дали печатът е задължителен, но ние Ви съветваме да си изготвите такъв и да го ползвате, за да е автентично всичко!  Разбира се, има и други особености, но по-горе са представени някои от основните.

Ние, екипът на сайта Ви предлагаме, ако нямате времето и енергията за подобни начинания, да се доверите на опитни специалисти, хора, които дълги години се занимават със счетоводство, следят законите и промените и хора, които много бързо ще регистрират фирмата, вместо Вас.

Достатъчно е да опишете дейността, да дадете кратка информация за идеята, всичко останало е лесна задача.

Финални думи. Изгответе добър план за бизнеса си, подберете правилна банка, потърсете човек, или фирма, който/които ще Ви свършат добре работа, така че да не съжалявате във времето, поради някакъв пропуск.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Как да регистрирам нова фирма, 5.0 out of 5 based on 2 ratings