Боров прашец – биопродукт с много полезни съставки

borov_prashecБоровият прашец е един наистина много ефективен продукт, който се е използват още от древността.
Любопитно е, че той се използва от векове в медицината и притежава изключително полезни хранителни вещества.
Нещо повече, помага за справянето с редица заболявания.

Счита се, че боровият прашец е натурално лечебно средство, което третира здравословни проблеми и поддържа човешкото тяло в оптимално здраве. Можете да направите поръчка на боров прашец от страницата Borovprashec.com

Къде най-често се използва боровият прашец?
Съставките от боров прашец са най-ценни и използвани в древните китайски рецепти, като освен крепко здраве, подсигурявали тонус и добро самочувствие, както и бодър дух.

Нека Ви запознаем и с подробности относно дървото бор. Боровете са вечнозелени, разположени предимно в Северното полукълбо. Отглеждат се масово за производство на дървесина, но и за лечебни цели.

Сигурно сте чували, че игличките на бора притежават също полезни свойства. Освен иглите, смолата и филизите, появяващи се в ранна възраст на дръвчетата, също притежават редица полезни свойства.

Кой е добре да употребява боров прашец?
Прашецът, отделен от бор, е подходящ предимно за активно спортуващите хора, както и за тези, които целят да отслабнат дълготрайно. Предоставя огромно количество енергия, както и помага при хронична умора.
Освен, че дава сила и енергия, боровият полен помага за бързо възстановяване на силите, в случай, че човек е преминал дълъг лечителен период.

Ето и причината, прашецът от бор да е толкова полезен:
Тя се крие в състава си, в който присъстват цели 18 протеиногенни аминокиселини.
Именно те помагат за бързото изгаряне на мазнини и подсилват човешкия метаболизъм.

Боровият прашец може да се ползва за:
– по-добра имунна система;
– стомашно-чревния тракт;
– кръвоносна система;
– за простата.

По-горе споменахме за цели 18 аминокиселини, които се съдържат, а ето ги и някой от тях:
Аргинин, Аланин, Аспарагинова киселина, Цистеин, глутаминова киселина, глицин, Хистидин, Изолевцин, Leucine, Лизин, Phenylalanie, Proline, Серин, Треонин, Триптофан, Тирозин и Валин.

Бopoвият пpaшeц cъдъpжa и бeзбpoй витaмини и минepaли. Ето и част от тях: Bитaмин A, B1, B2, B3, B6, D, E, ĸaлций, жeлязo, мед, цинг, мaгнeзий, и много дpyги.

Влиянието на нивото на тестостерон в организма е едно от най-важните свойства на боровия прашец.
Важно го прави това, че подобни функции в Природата са изключително рядко срещани.

При жените, прашецът би бил полезен, тъй като именно тестостеронът се бори с неприятните последствия от настъпила менопауза. Полезен е еднакво, както за мъжете, така и за жените.

В обобщение, можем да кажем, че това е един чудесен природен лек, който притежава много съставки, от които човешкия организъм се нуждае.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org