Aris – един чудесен бизнес хотел в София

Когато става дума за бизнес пътуване, командировката най-често е свързана с наемане на хотел. „Кой бизнес хотел в София да избера“ си помислих веднага щом шефът ми каза на другия ден да си стягам багажа за столицата.
Колкото и модерни да са търсачките информацията е много, особено ако не трябва сам да плащаш. Шефът разбира се, не иска командировката ми в София да е пътуване с цел почивка и забавления, а да бъде свършена работата във връзка с която съм изпратен там.
Разбира се, не би приел неразумно висока сума за хотелска нощувка и би ми избрал първия попаднал му на него хотел, без да се съобразява близо ли е до мястото на което ще работя в следващите дни или поне ако не е, то има ли удобен транспорт.
Шефовете избират на база най-евтина нощувка, затова и предложението ми беше аз да избера хотел в София на разумна цена в който да отседна и да му го предложа. Да, но не е лесна работа!
Оферти за нощувки в столица има много – в сайтове за групово пазаруване, в сайтове за резервации, разбира се и десетки реклами в Гугъл. Наистина достъпът до информация е предимство и колкото повече е тя, то толкова по-добър избор може да направи човек, но ако времето го притиска не минава сърфирането в търсене на най-добрия хотел в София без нерви.
След няколко часа лутане в купища информация в мрежата, разгледани стотици снимки, десетки уеб сайтове и няколко виртуални разходки попаднах на TripAdvisor. Google ме разочарова, защото явно в първите страници в резултатите са може би най-скъпите и световно известни хотели, а от платените реклами в търсачката също нямаше нищо подходящо за мен.
TripAdvisor има богата информация за хотели в София и благодарение на оценката на потребителите на сайта, по-голямата част от които са чужденци избрах хотела в София, в който да отседна по време на командировката ми.
Това беше Hotel Aris Sofia *** – достъпен като цена, разположен близо до централните автогара и ЖП гара, до спирки на метро и наземен градски транспорт. Хотелът се оказа, че е новопостроен и цялото обзавеждане е като ново. Обслужването също е на ниво. Хотелът оправда очакванията ми и даже ги надмина!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org