5 интересни аксесоара за телефон

Технологии

Индустрии по цял свят работят с ускорени темпове, произвеждайки милиони полезни аксесоари за телефони. В допълнение към обичайните калъфи, протектори и флаш памети има доста необичайни неща, които не само защитават смартфона, но и ви позволяват да разширите неговата функционалност и да увеличите удобството при ежедневна употреба. 

Специалисти от онлайн магазин etuo.bg предлагат да се запознаете с някои от най-търсените джаджи, които можете да откриете на пазара. Можете да срещнете различни вариации на поставки за кола или модели, които можете да ползвате навсякъде, връзки и каишки, писалки, кейсове за спорт, часовници и ръкавици за тъчскрийн, преходници, с които можете да прехвърляте информация от телефона на таблет, компютър или друго устройство, както и хиляди други аксесоари за вашия телефон. 

Топ 5 аксесоара за телефон

Всеки собственик на смартфон трябва да притежава поне един от следните аксесоари, за да се чувства спокоен, докато работи със своето устройство:

  1. Външна батерия 

Външната батерия е незаменим помощник на пътя. Той е в състояние да осигури допълнително зареждане на почти всяко мобилно устройство, било то фотоапарат или телефон. За да осигурите непрекъсната работа на притурката за голям период от време, достатъчно е предварително да заредите преносимото зарядно от мрежата или компютъра. След това можете спокойно да отидете дори на най-дългото пътуване. 

Компактният размер и стилният дизайн на външните батерии им позволяват да намерят място в почти всяка пътна чанта или раница. И това на пръв поглед незабележимо устройство ще бъде истинско спасение в дълго пътуване. 

  1. Защитен калъф

Това е може би най-важният аксесоар, който трябва да купите за всеки смартфон. Да, кейс вместо скъп заден панел, който е приятен на допир, може да промени впечатлението за устройството, но ще предпази джаджата, когато падне върху твърда повърхност.

Най-незабележимите и в същото време доста ефективни калъфи са силиконовите или поликарбонатни брони на задния панел, които често идват с телефона. Препоръчително е да изберете калъф, който да е малко по-висок от повърхността на екрана – тогава можете спокойно да поставите смартфона си на масата с дисплея надолу. Ако екранът е извит, важно е да се погрижите за защитата в ъглите. Бронята може да има допълнителни функции като примка за каишка или джоб за карта.

  1. Протектори, филми и защитни стъкла

Екранът на телефона може да се счупи не само при падане. За него е опасно да бъде близо до ключове и други остри предмети. Освен това можете случайно да ударите джаджата в ъгъла на мебелите или да пропуснете момента, в който тя се превръща в играчка за любопитно дете или куче. Защитно фолио или стъкло допълнително ще предпази дисплея от опасности. 

Смята се, че е по-добре да платите на професионалисти за залепване, но ако следвате инструкциите, можете сами да го залепите. Когато избирате защитен аксесоар, обърнете внимание на модела на смартфона – изрязването на филм по размер не е толкова лесно, колкото изглежда.

  1. Безжични слушалки

Слушалките, които не са свързани към телефон и могат да работят самостоятелно, се наричат ​​TWS – True Wireless Stereo. По правило този аксесоар се продава с калъф, в който не само се съхраняват, но и се презареждат. Слушалките са свързани към смартфон чрез Bluetooth и всяка от тях може да се използва отделно.

TWS слушалки се предлагат в два вида. Наушниците са поставени в ушната мида и не изолират ушите от външни звуци. Те са особено удобни за свободно придвижване из града пеша или с колело – в случаите, когато трябва да чувате не само музика, но и случващото се наоколо. Слушалките за поставяне в ушите трябва да бъдат поставени в ушния канал и те изолират добре външните звуци. 

  1. Смарт часовници и фитнес гривни

Тези аксесоари вече замениха конвенционалните часовници за мнозина. Те могат да броят стъпки и да пулсират, да показват известия, а от някои часовници можете дори да извършвате обаждания.

Когато избирате, трябва да се съсредоточите върху необходимите функции – за да оцените качеството на съня и да преброите калориите, е достатъчна обикновена фитнес гривна. Часовникът е необходим като стилен аксесоар и функционална джаджа, която в много случаи може да замени смартфона.

Съществуват и още много други аксесоари за телефони, които могат значително да улеснят вашето ежедневие.

Какви други аксесоари за телефон можете да откриете

Полезно допълнение към смартфон за тези, които обичат да рисуват или пишат на ръка са писалките. Повечето модели пасват на универсални стилуси, които са евтини и лесни за използване. Производителите на телефони създават скъпи маркови химикалки, които имат повече функции – те са по-подходящи специално за рисуване и редактиране на снимки. Селфи стикът е полезен за тези, които обичат да си правят автопортрети и да се снимат от компанията на фона на атракции. Съвременните селфи пръчки се свързват с телефона чрез Bluetooth и често са оборудвани с дистанционно управление. 

Незаменим аксесоар за тези, които обичат да споделят музика с приятели извън града на барбекюта, са преносимите колонки. Те се различават по размер и мощност, а качеството на звука на повечето от тях е на много високо ниво. За използване у дома или при каране на колело е достатъчен малък модел със звукова мощност до 3-4 W, а за пълноценно забавление сред природата или дискотека можете да вземете по-мощен и цялостен високоговорител.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org