Защо да носим часовници?

Защо да носиим часовници? Това е въпрос над който доста малко хора се замислят в съвременния забързан и мобилен свят.

В настоящата статия ще Ви запозная с кратка история на часовника и ще изложа своята гледна точка защо да носим часовници и ще противопоставя часовника със съвремения свят.

Часовника е едно от най-старите човешки открития. Предназначен е за отчитане и показване на кратки интервали от време и спомага за планиране на дейноста на човека.Историята му датира още от Древен Египет около 1500 г пр. Хр.Именно там са били изпозлвани за първи път, като те са били слънчеви часовници предствляващи буква Т квадрат като устройството (гномон) се е задвижвало от слънцето и следобяд бива изместено за да отчита вечерното време.Благодарение на гномонът се хвърля сянка на определени обекти които са се задвижвали така и са отчитали всеки час.
Малко по-късно в Древна Гърция са се използвали водните часовници. Те са отчитали времето дори през нощта.Минуса е бил изискването на човешка намеса за регулирането на водата.

На доста по-късен етап е бил намерен начин чрез сруята на пясъка да се измерва времето с което доста дълго се е изпозвал пясъчния часовник, който е намирал най-широко приложение в навигацията.

Стигаме на доста късен етап когато през 11 век, когато китайците изобретяват първия механичен часовник спусков механизъм, захаранвани от променлив ток от електрическата мрежа или от собствен генератор. Съществуват ръчни електронни часовници и статични електронни часовници.Първоначално са имали светодиоден дисплей а на по късен етап са се използвали и течните кристали.

В XXI век с развитието на технологиите и индустриализацията часовника е продобил голяма доза класа и стил.

Но нека се върнем над въпроса защо всъщност е необходимо да носим часовник.
Някои биха казали „Но за какво ми е часовник? Всеки мобилен телефон таблет преносим или стационарен компютър си има“. Аз не бих се съгласила с тези хора. Да безпорно това е факт ако погледнем от практична гледна точка. Но ако помислим за часовника не е само като инструмент, който ни нформира за времето, а като аксесоар.chasovnici
За мъжете е може би единствения. Бих могла да кажа че един часовник говори за него по същия начин по който да кажем облеклото.При дамите нещата стоят почти по същия начин. Един стилен часовник би бил отличн избор като семпъл аксесоар към всеки един тоалет.Би могло да се погледне и от страната че всеки човек би могъл да има часвоник за всеки случай-спорен, официален, ежедневен, както облеклото и обувките с които разполага.

За заключение ще добавя да не е чак такава необходимост особено днес всеки да носи часовник, но нека се замислим че би могло да се възприеме в очите на хората като символ на нашата точност.

Повече за часовниците можете да разберете като посетите сайта на фирма Вип Тайм ЕООД, там можете да разгледате и да си изберете вашия нов часовник.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org
Add a comment

jG1zJC