За тънката граница между стремежа ни за добър живот и меркантилността

Толкова ли е важен луксът за човешкото щастие, или това е просто поредната заблуда, от която хората масово „страдат“? Защото почти всеки от нас се стреми непременно да притежава луксозни вещи и маркови стоки? Това не само, че няма да ни даде щастието, към което се стремим, ами и до голяма степен би могло да разруши ценностната ни система! Границата между стремежа за качествен живот и меркантилността е толкова тънка, че много често не забелязваме кога сме я преминали и как сме се превърнали от хора с мечти за спокоен и щастлив живот в меркантилни личности, които имат за самоцел да си купуват само и единствено скъпи неща!

Навярно това въведение няма да се хареса на всеки, защото доста хора ще се разпознаят в по-горните изречения… Но ние поемаме риска и държим да уточним, че днешната статия цели да всее яснота именно по тези въпроси и да накара хората да се замислят кои са наистина ценните неща в живота. И кога е редно да се поглезим с хубави вещи, които няма да ни превърнат в крайно материални хора, замозабравили се в лукса!

Ако например искате да трупате пари по банковата си сметка, лишавайки се от елементарни удоволствия и развлечения за сметка на цифрата по картата Ви, това никак не е похвално. И да, не отричаме факта, че човек винаги трябва да има „бели пари за черни дни“ на разположение, но това не бива да се превръща в мания. Например, ако доходите Ви позволяват да си купите един красив луксозен часовник, без след това са изпадате във финансова криза, го направете… Това е една малка радост в така или иначе напрегнатото ни ежедневие, затова не се колебайте дали да си вземете подобна вещ, или не. Тя няма да Ви направи материалисти. Но ако имате силен стремеж да си купувате непрекъснато подобни неща и изпитвате дори нещастие ако „прескочите“ някой месец, ето това си е вече повод за притеснение. – Разбирате ли разликата?

Най-добре посетете онлайн магазин Fashion Depot и вижте какви цени луксозни часовници, когато сте решени че е време да се поглезите с нещо качествено и красиво. Ще забележите, че не е нужно да имате хиляди левове по сметката си, за да сложите на ръката си часовник от висок клас. Но не се увличайте… Поставете сами за себе си ясни и точни граници и нека този часовник бъде носен от Вас поне няколко месеца, преди да си закупите друг. Не превръщайте притежанието на луксозни вещи в самоцел и наблегнете на другите важни неща от живота като позитивните преживявания и времето с любимите си хора. Те няма как да бъдат заменени с други!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org