Втора употреба, стоки

През последните няколко години пазаруването в секънд хенд магазините настъпи голям интерес у нас, като се заформиха два типа отношение на клиентите. Едните се чудят, как може да има търсене на втора употреба дрехи, техника и други стоки, а другите виждат вариант да се сдобият с качествен продукт на прилична цена, който им е крайно належащ.

Определено в период на икономическа криза това е добре дошло за бизнеса и той се развива и задобрява. Големите вериги притежават завидни, като брой и разположение магазинни вериги, та дори подържат по-малките магазини. Малките обекти се локализират в подбор на определена стока за определени клиенти.

Някои от складовете за втора употреба работят с платове и дамаски на килограм, пердета от Белгия и копринени тафти, сатени, които след това намират клиенти, като дизайнери или хотелиери за обзавеждане на хотели.

Относно дрипшопа “Мания” е масово посещаем от всякакъв вид клиенти, както по възраст, така и по националност. В тази верига се работи с промоции и програми за лоялност. Следствие на пазарни проучвания веригата е установила, че няма нужда да наблягат на рекламата като марка, защото те и без това са най-известни. Затова залагат на информационна кампания за пазаруването секънд хенд по принцип. Част от нея е плакат, озвучение и други, който задържат поне няколко минути клиента в магазина. Такъв аналог на реклама има и пи търговията на автомобили втора употреба.

Основно при секънд хенд бизнеса е разнообразието, презареждането веднъж седмично е идеален маркетингов трик, а падащата цена допълнително привлича клиентела – първо пистигат по-младите хора, които търсят нови, интересни и качествени стоки. След намалянето на цената клиенти са и по-възрастните хора, които държат на по-евтиното.

Можете да публикувате вашите обяви за стоки – втора употреба в сайта – kupuva-prodava com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org
Add a comment

wcKD