Важни етапи при създаването на уеб сайт

Много са важните етапи, когато стартирате създаването на нов сайт, но има и някой неща, които са с приоритет.

Например, предварителното планиране и подготовка – много е важно в този етап да направите детайлен анализ, да помислите как ще изглежда сайта, и едва тогава да преминете към следващите етапи.

Кои са те?

Изборът на подходящ домейн – също изключително важен етап. За домейните, специалистите от W-SEO.com са направили отделна секция, в която дават насоки за това как да подберете правилните имена за сайтовете си. Хубаво е да се запознаете с тях.

Софтуерно решение за сайта Ви – дали ще ползвате CMS, или ще искате разработване на система, която да е сециално за Вас…

Избор на графично оформление – също важен етап.

Валидиране на HTML и CSS код на сайта

От изключително важно значение за търсачките, правилното функциониране и ускорено зареждане е валидирането на HTML и CSS кода на вашия сайт. Този процес е свързан с отстраняване на евентуални грешки в кода на сайта, при и след неговото изработване.

Тестване на уеб сайта

Скоростта на зареждане, за да бъде класиран по-добре в Гугъл, е от изключително голямо значение, т.е. важно е да се зарежда бързо.

Ако сайтът притежава мобилна версия или адаптивен дизайн, от важно значение е също така и тестването на сайта за мобилна съвместимост, както и тестването му под различните видове дисплеи и монитори, на различните мобилни и настолни устройства.

Първоначална SEO оптимизация на сайта – един сайт, ако няма посетители, то той е неефективен.

Финални тестове и представяне на клиента

Подготвяне и изпращане на информация до собственика, с неговите данни за вход в админ панела, подробни указания за работа с него и съвети относно популяризацията и рекламата на сайта в интернет пространството.
Подготвяне и изпращане на пълен бекъп на сайта, в случай че бъде поискан такъв от неговия собственик.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org