Трифазен конвектомат за вашата професионална кухня

Бизнес

Професионалните конвектомати са едни от най-полезните уреди във всяка една кухня на ресторант или заведение. Може да ги откриете и под наименованието конвекторна фурна във Mixhoreca, вместо трифазен конвектомат, но не се притеснявайте, става въпрос за един и същи уред, успяващ да замени редица други уреди и спестяващ ви време и енергия при готвенето. Професионалните конвектомати могат да се използват за готвене на пара, печене, опушване, задушаване, притопляне и пържене. Тези фурни балансират влажността по време на готвенето, възможностите на конвекционната пещ, както и парата чрез комбиниране на горещ въздух с нагрята пара. Благодарение на това трифазерният конвектомат поддържа вкуса и хранителните вещества на храните, докато горещият въздух и добавената влага ускоряват процеса на готвене.

Съществуват три размера конвектоматите. Настолните уреди имат от 6 до 11 рафта, мини фурните имат шест рафта и могат да поберат 3 до 5 тави, подовите модели са най-често срещаните в професионалните кухни и имат 20 рафта.

По отношение на мощността, те могат да се различават изключително много. Повечето електрически са 208V или 240V, но можете да срещнете и 400V.

Всеки висококачествен конвектомат може да приготви много голямо количество храна, снабден е с вентилатори, както и може да регулира температурата и влажността.

Какво да имате предвид по време на покупка на трифазен конвектомат?

Въпреки че по-голямата фурна означава по-висок капацитет, това също така означава и повече място, което ще заема. Когато става въпрос за професионална кухня в ресторант, то мястото може да е истински проблем. Тези кухни обикновено са добре планирани за точно определен размер уреди, така че уверете се, че размерът на уреда няма да нарушава функционалността на помещението.

Електрическите трифазни конвектомати се различават от газовите, така че това също е нещо, което трябва да съобразите преди покупка. Вижте кой вариант на захранване ще ви е най-изгоден и се насочете към него. Много е важно да се уверите, че имате електрически капацитет във вашата кухня, за да поддържате трифазен конвектомат. Въпреки че няма разлика в производителността между газовите и електрическите модели, важно е да се отбележи, че газовите фурни обикновено изискват и електрическа връзка за управление.

Модерните конвектомати са снабдени с дисплеи и сензорно управление. Професионалните готвачи често предпочитат ръчното управление, макар и на по-младите, сензорното да им е по-лесно.

Традиционните конвектомати създават пара чрез вградена система за воден котел, но по-новите устройства без бойлери имат по-малко части и са склонни да изискват по-малко поддръжка и обслужване с течение на времето. Когато избирате уред прочете с какви характеристики е, за да знаете колко време и средства ще отнема поддръжката му. Не забравяйте и че всеки конвектомат се нуждае от воден филтър, благодарение на който входящата вода се пречиства.

Много устройства разполагат с програмируеми цикли на готвене, настройки за бързо размразяване, повторно затопляне, готвене на пара и тн. Всички те, ще улеснят готвачите и ще съкратят времето за приготвяне на дадено ястие. Важно е да прегледате опциите и да решите какво е необходимо за вас и предлаганата от вас храна. Само по този начин, ще можете да определите бюджет и да се снабдите с конвектомат, който да ви осигури всичко необходимо.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org