Струва ли си покупката на трактор втора ръка?

трактори втора ръка

Без значение дали сте хоби или професионален фермер, поне един път сте си задавали въпроса – дали да купя трактор втора ръка или да избера нова машина?

Независимо от отговора, тракторът е най-често използваната машина в земеделието. При по-малките и хоби фермери с него може да се извършва дори пръскане и сеитба, освен обработката на масивите.

Употребяваната техника често е решението на предвидливите земеделци, които си успяват добре да си направя сметката.Не е изключено обаче една подобна инвестиция да не се окаже изцяло успешна, ако не знаете какъв точно трактор втора ръка за изберете. Тракторът може да бъде голям и мощен или пък универсален и малогабаритен. Също така може да бъде верижен или колесен. Тези характеристики също са от значение при избора на техника.

Но как да изберем трактор втора ръка?

В наши дни пазарът е пренаситен с техника втора ръка и сайтове за агромашини. В допълнение липсата на адекватна и пълна информация също се явява пречка при избора на правилната земеделска машина.

Точно затова Тайтън Машинъри България подготви кратък списък с няколко неща, на които е добре да обърнете внимание, ако купувате трактор втора ръка от интернет, пък и не само.

На първо място, ако техниката не изглежда поддържана, най-вероятно ще ви създаде проблеми в бъдеще. Задължително попитайте за годината на закупуване, наличие на сервизна история, както и времето на експлоатация.

Не забравяйте, че имате право да изпробвате която и да е машина преди да я купите. Влезте в нея, разгледайте я и се повозете. Слушайте за всякакви странни звуци, които след това може да се окажат първосигнал за проблем. Ако пък видите бял или син пушек при запалване – нещо не е наред. Веднага проверете за течове от масло. 

Поинтересувайте се от марката, ако е непозната за вас, както и затова кой е дилърът й в България и каква е обезпечеността от резервни части.

Бонус съвет – проверете предната ос – ако забележите масло по нея, този трактор не е за вас.

Това са нашите съвети, но има и още! Винаги бъдете наясно с особеностите на своето стопанство. Изборът на неподходяща техника е често срещан. Важно е да знаете:

  • големина на стопанството
  • технология на работа
  • почвени и климатични условия
  • отглеждани култури

Откъде да купя надежден трактор втора ръка?

Вече стана ясно, че изборът на употребявана техника хич не е лесна работа особено пък онлайн. Ние от Тайтън Машинъри България имаме решение! Нашият раздел за обяви в сайта TitanMachinery.bg прави не само търсенето на трактори онлайн приятно, но и намирането на правилната техника – лесно!

Всяка една употребявана машина, която ще намерите в раздела, е преминала през сериозен процес на реконструкция под вниманието на инженер. Тази проверка ще ви даде гаранция за спокойствие и сигурност, което пък ще ви спести много ценно време, енергия и усилия.

Клик, клик и сте там

Не губете време, а открийте още сега правилното оборудване на най-добрата цена чрез нашите обяви на TitanMachinery.bg! Ако се интересувате от възможност за финансиране на употребявана техника, позвънете ни на 0888 133 338. За всякакви други въпроси можете да ни изпратите онлайн запитване.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org