Ремонт или подмяна на целия покрив

Ремонт или подмяна на целия покрив
remont_na_pokrivni_konstrukcii
Всеки би искал да подмени стария покрив с нов, който да защитава домът му, но не винаги това е най-оптималното решение за ремонта (Всичко зависи от това в какво състояние е покрива). Особено когато разполагаме с малко финанси.
Ако един покрив е изграден и подържан както трябва, то може би никога няма да ви се наложи да подмените целия покрив, а периодично да ремонтирате единствено горното му покритие (спукани керемиди, мушама, летви), което като цена е десетки пъти по-евтино, отколкото изграждането на нов покрив.
Подготвили сме ви списък с често задавани въпроси и техните отговори

Как да преценя дали покрива е за ремонт или подмяна?Горното покритие на покрива защитава носещата конструкция (и самият дом разбира се) от прогниване в следствие на течове. Ако горното покритие на покрива е здраво, то няма за какво да се тревожите, но дори и при най-малкият теч трябва да се реагира бързо и той да бъде отстранен. В противен случай рискувате да се намокри и прогние дървената конструкция, което ще оскъпи процедурата по ремонт на покрива.
Съветът ни е да се свържете с някоя фирма за ремонт на покриви, която да дойде, да оцени щетите и да изготви план по възстановяването на покрива, като прецени кое е най-ефективното решение за ремонт на вашият покрив.

Кога е най-подходящото време за ремонт на покриви?

Най-подходящото време е през лятото, но ако покривът ви протече през зимата не се притеснявайте, има решение и на този проблем. Вдигнете телефона и се обадете на някоя фирма за ремонт на покриви, която да отстрани проблема колкото се може по-бързо, за да избегнете влошаването на състоянието му ( което ще оскъпи ремонта), а през лятото да направите цялостен ремонт.
На кого да поверя ремонта на покрива?
Покрива е най-важната част от една сграда, затова трябва внимателно да се избере бригада или фирма за ремонта. Най-доброто решение е да получите препоръка от някой – роднина, познат, съсед, който е ремонтирал покрива си и е останал доволен от добре свършения ремонт. Друг вариант е да потърсите сами, като най-добре е да търсите в интернет (Google, bing, сайтове за обяви и др.). Там ще получите информация за фирмата, за ремонт на покриви – от кога датира, галерия с изпълнени обекти, препоръки от доволни клиенти и др.

Какви материали да избера за ремонт на покрива
Тук бих цитирал „Количеството за сметка на качеството”. Колкото по качествени материали изберете за ремонт на покрива, толкова по дълголетен ще бъде той, а това ще ви спести поне един следващ ремонт.

Съветите са подбрани от специалист на компанията Янис Билд ЕООД и се надяваме да Ви бъдат полезни

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org
Add a comment

uU5QZA