Разумни съвети при покупка на употребявана кола в София

Разходите, които едно домакинство прави през месеца за транспорт са в размер на 10%. Те обаче драстично могат да се увеличат ако имате неблагоразумието да купите автомобил втора ръка в лошо състояние. Всеки българин е убеден, че най-изгодна кола може да си купи от автосалон София, тъй като тук изобилието от автокъщи наистина е впечатляващо. Внимателния подбор обаче може да ви помогне не просто да си купите перфектната употребявана кола, а онази, която наистина си струва всеки лев. Следващите редове са за онези, които са имали опит с некоректни търговци в автосалони и нямат намерение да повтарят тази грешка, както и за други, които ще купуват своя пръв нов, употребяван автомобил.

Правилно е да се насочите към столицата, тъй като действително има  много голям избор. Ако сте от вътрешността на страната е добре първо да си набележите няколко предложения като за целта се запознайте с адресите и местонахождението на автосалоните. Изберете си няколко коли, на които да направите оглед и тест и едва тогава можете да предприемете по-сериозни действия по покупката на кола. Направете и анализ на автокъщите и автосалоните, защото има такива, които не се отличават с коректност и добри коментари в социалните мрежи и форуми. С две думи имате доста подготовка преди реално да се заемете с търсенето на хубава употребявана кола.

Средностатистическия българин гледа да спести пари и купува коли, които не се отличават с особено качество. През последните години обаче автосалоните, които предлагат по-висок клас коли забелязват повишен интерес към превозните средства, които са една идея по-скъпи  и по-нови като година на производство. Реално и българските купувачи установиха, че е по-добре да изхарчат повече пари, но пък да си гарантират комфортно и сигурно пътуване. В автосалон София Капитол специалистите, които предлагат луксозни возила дават сериозни съвети за това как да избегнете грешката да инвестирате в грешния автомобил. Ако искате да получите най-доброто и да се радвате на автомобил, който е истинско удоволствие да притежавате ето и основните стъпки, през които е необходимо да преминете.

  1. Ако сте минали през подбора на автосалони, които се намират в София и разполагат интересни варианти е време да направите оглед на автомобилите, които сте си набелязали. Но как да разберете тази състоянието на колата е добро? Доста трудно, ако нямате никакъв опит и дори не знаете къде да гледате при вдигнат капак за оглед на двигателя и т.нат. На първо място ще акцентираме върху външния вид.  Дребните драскотини не са проблем, но обърнете внимание на това дали има различни оттенъци по боята. Това ще ви даде представа за това дали колата е претърпяла пътни инциденти и е била пребоядисвана. Имайте предвид, че всеки един удар оказва влияние върху техническото състояние на автомобила, като това е причина да избягвате покупката на блъскани коли.
  2. Следва оглед на купето. Тъй като Вие ще си ползвате колата е нормално да искате, когато влезете в нея да ви е комфортно и уютно. Надрасканите и поизтрити пластмасови части са типични за колите със стаж над десет години, затова такива дори може да ги елиминирате от списъка си. правилно е да се доверите на кола втора ръка, която е не по-стара от 5 години. Така и купето на такива превозни средства ще е доста запазено и дори без сериозни следи от употреба.
  3. Независимо колко годишна е колата задължително трябва да преминете преглед при доверен сервиз. Специалиста ще огледа обстойно спирачките, двигателя, ходовата част и т.нат. Ако не си водите специалист препоръката е да изберете сервиз, в който да си платите за надежден и обстоен преглед. Желателно е да сте наясно в това какво техническо състояние е колата, която купувате. Предимството, което Капитол предлага на своите клиенти е, че превозните средства, които се продават в автосалоните се проверяват в оторизирани сервизи, което напълно гарантира тяхната изправност и перфектно техническо състояние.
  4. След сервиза следва проверка на документацията. Няма нужда да си водите адвокат, който да провери тяхната истинност. Задължително условие е обаче да изискате оригиналните документи на превозното средство, освен това е добре да проверите дали номерата на двигателя и рамата в документите отговарят на тези, които са по отбелязани по тях. Има машини, при които има смяна на двигател и други технически проблеми, които могат да окажат влияние върху промените, които ще трябва да бъдат извършени. Проверката на документацията е от важно значение, тъй като не са изключени и варианти, при които откраднати автомобили се предлагат на клиенти от Източна Европа.
  5. Само огледа на външността на превозното средство както и купето не са достатъчни за да придобиете представа за това дали този автомобил ще ви пасне. Под съвет номер пет поставяме тестдрайв. Всеизвестно правило е, че не се купува кола без да сте я изпробвали в градски и извънградски условия. Дори да не сте опитен шофьор ще можете да усетите ако колата се движи добре при неравности и наистина предразполага към едно комфортно пътуване.
  6. Дори да ви уверяват, че колата е в безупречно състояние не подценявайте факта, че все пак не излиза от магазина или автосалона за нови автомобили. Винаги има риск от фабричен дефект или такъв, който е причинен от експлоатацията на автомобила. Ето защо е добре да имате предвид последователността на изброените стъпки за избор на употребяван автомобил.

Ако сте стигнали до конкретно решение и сте избрали своя нов автомобил вероятно търговеца ще поиска да капарирате возилото. Тъй като днес наистина много лесно и при облекчен режим се купуват употребявани автомобили можете още същия ден да си тръгнете с него. Плащането на уговорената цена, оформянето на продажбата с договор и минаването на сделка пред нотариус не отнема повече от час. Не бива обаче да прибързвате и огледайте от всички страни решението да вземете точно този автомобил. От решаваща роля е не само от кой автосалон и търговец ще закупите, но също така дали автокъщата предоставя и законова гаранция, независимо от това, че автомобила е употребяван. Ето, че имате повод да се замислите и за това дали сте запознати с правата и задълженията си като купувач. Ако се интересувате от още интересни съвети, свързани с покупката на употребявани автомобили можете да се обърнете към автосалоните на Капитол в София и Варна.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Разумни съвети при покупка на употребявана кола в София, 5.0 out of 5 based on 2 ratings