Работни обувки за строителни обекти

Онлайн магазини

Хората прекарват по-голямата част от живота си в условия на труд, така че е важно да се гарантира не само тяхната безопасност, но и комфортни условия на работното място. Работните обувки са предназначени да предпазват краката при работа в агресивна среда. Изработен е от издръжливи материали, устойчиви на физически и химични влияния, снабден със защитни вложки и наслагвания. В зависимост от предназначението, специалните обувки могат да имат противоударна капачка, устойчива на замръзване и топлина подметка, както и стелка против пробиване.

Отминаха дните, когато всички видове работни обувки се състоеха от тежки керосинови ботуши и ботуши и груби гумени обувки. Съвременните защитни обувки се различават малко от, а понякога дори превъзхождат обикновените ежедневни обувки. Обхватът и външният вид на специалните обувки е просто невероятен. Това са традиционни ботуши и ботуши, както и ботуши и различни сандали и дори елегантни модели, предназначени специално за жени.

Оказва се, че в днешно време нито едно модерно предприятие не може без използването на висококачествени, безопасни и удобни работни обувки, което несъмнено влияе върху културата на производство и накрая върху имиджа на компанията.

Какви видове работни обувки има?
Специалните обувки са летни и зимни (с допълнителна изолация) и са предназначени за различни условия – от работа в цеха до работа сред природата. Работните обувки се произвеждат стриктно съгласно стандартите, регламентиращи степента на тяхната устойчивост на външни влияния.

Неотстъпчивото спазване на всички стандарти за качество не е рекламен лозунг, а жизненоважна необходимост, тъй като работните обувки са предназначени да предпазват краката от опасни вещества. Между тях:

суров нефт, леки (керосин, бензин) и тежки (мазут, нефт) фракции от петролни продукти;
алкали и киселини 20% концентрация (гасена вар, сярна, солна киселина);
растителни и животински мазнини.
Предпазните обувки предпазват и от други видове опасности:

  • от топлинно излъчване и открит пламък, както и от контакт с нагорещени повърхности;
  • от студа;
  • от удари;
  • от електростатични заряди и полета;
  • от вода и нетоксични разтвори.

Как да изберем правилно работни обувки?


Необходимо е да изберете не само безопасни, но и удобни обувки. Обърнете внимание на подложката: тя не трябва да търка кожата и да причинява дискомфорт.
Всички видове работни ботуши (летни или зимни) трябва да предпазват краката почти до коляното.Моля, имайте предвид, че височината на ботушите не трябва да бъде по-малка от 30-35 cm.
Материалът трябва да остане еластичен дори при температури под нулата.
Ако обувките са предназначени за продължителна работа, те трябва да имат вложки за отстраняване на влагата. Например, летните работни обувки са предназначени за дългосрочно носене през топлия сезон, така че са оборудвани с лека универсална вложка. Зимните работни обувки са предназначени за по-тежки условия, така че те са изолирани с изкуствени или естествени материали и могат да издържат на силни студове до -35 градуса.
Обърнете внимание на подметката: изберете набраздена, за да запазите равновесие на хлъзгави повърхности. Характеристиките на такъв протектор му осигуряват стабилност на неравен терен и го предпазват от неравности и малки камъни. Ако има риск от порязване на обувката по време на производството, е необходим модел с дебела подсилена подметка и метална вложка против пробиване.

И така, ако търсите работно облекло, в това число и обувки, то в Интернет Ви очаква изключително голямо разнообразие.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org