Приготвяне на зеле – трикове

Съществуват няколко кулинарни трика, чрез които може да сготвите вкусно зеле и да го сервирате по атрактивен начин. Самата обработка на зелето изисква максимално внимание, така че да пожънем добри резултати с ястието ни.

Ако искате да сготвите зелеви сърми например поставете листата от зелето за около двадесет минутки в предварително осолена вода. Следващата стъпка е премахване на жилките и пускането на листата във врялата вода за още пет-шест минути. Сега вече може да преминете към завиването на сърмите, които ще придобият страхотен вкус.

Намачкайте и накиснете зелето в различни подправки като сол, олио, оцет, зехтин, лимонов сок и други. Оставете го да преседи известно време за да попие. Така то ще стане много по-добро за консумация и ще зарадва всички на масата.

vkusna kniga

За да освежите цветното зеле може да прибавите малко прясно мляко към водата за варене. Точната доза е половин чаша мляко на 2 литра вода.

Ако имате нужда от още рецепти със зеле потърсете тук в Sgotvi.com. Гарантираме, че ще останете доволни от десетките вкусни предложения, които се постарахме да напишем и публикуваме специално за вашето добро настроение и апетит.

Още кулинарни трикове и сладки изкушения очаквайте съвсем скоро. Благодарим за избора ви и до нови срещи.

 

 

 

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org
Add a comment

rAgNNY