Лятото дойде – време е да добавим инсектициди в борбата с насекомите

Разни

Лятото е периодът, в който трябва да се полагат интензивни грижи за растенията в  градината. Нужно е не само да ги плевим, наторяваме и поливаме, но и да се погрижим за опазването им от вредители, които през този сезон започват да пречат в отглеждането на реколтата.

За борба с вредителите като листни въшки, трипси, мравки, черни мушички по доматите и др. се използват различни инсектициди: както широкоспектърни инсектициди, така и ефективен системен инсектицид, но винаги инсектицид с напълно органичен състав. Част от тях влияят върху нервната система на насекомите или твърдата им обвивка, а други ги убиват, поразявайки жизненоважни органи.

В онлайн магазин Growmall ще откриете разнообразие от инсектициди в различни форми и на водещи марки. Може да ги приложите според предназначението им и да опазите здрави вашите земеделски култури, овошки и др. растения.

Предвид химичния си състав и начина си на действие, всеки инсектицид попада в различна група и може да действа ефективно върху конкретни вредители, а някои имат по-широк спектър на действие.

За борба с вредителите, най-често атакуващи растенията, може да използвате:

Органичен Brimex

Brimex е един от видовете широкоспектърни инсектициди. 100% естествен продукт и био инсектицид, който ще подейства срещу трипси, плодови мушици, листни въшки, акари и др. на открито и на закрито. Мастните киселини в съдържанието на продукта гарантират ефективното им премахване, както и на всички черни мушички по доматите.

Naturalis с живи спори

Този био инсектицид съдържа живи спори на гъбичка, която унищожава яйцата и ларвите на вредители като белокрилка, акари, крушова бълха, някои видове листни въшки по зеленчуци, плодове или декоративни растения и др.

Широкоспектърни Tec-Fort, Total Explosion и Neudorff Spruzit

Tec-Fort е от растителен произход и съдържа природни пиретрини, комбинирани с калиев сапун. Използва се за борба срещу листни въшки, белокрилка, мравки, трипси, бръмбари и др.

Формулата на Total Explosion действа върху черупката на насекомите и така отслабва жизнените им способности.

Комбинира естествения пиретрум с рапично масло. Може да приложите Neudorff Spruzit на закрито или на открито върху всякакви растения, застрашени от въшки, белокрилка и др. обичайни вредоносни насекоми.

Екологичен Spider Plant

Тъй като е с напълно естествен състав, може да се използва в биоземеделието. Ефективен е за контролиране на акарите, като едновременно помага на растенията да се възстановят по-бързо след атаката на вредителите.

Био Cordalene

Това е био препарат, съдържащ бактерия, която при размножаването си отделя токсичното за ларвите на насекомите вещество С-ендотоксин. Насекомите имат различна чувствителност към него. Той е особено ефективен срещу миниращия молец, памучната нощенка и др.

Понякога освен най-често разпространените вредители като белокрилка, трипси, акари и др., в периода май-юни могат да се появят и черни мушички по доматите. Те са от рода диптер и са стотици видове, като най-често могат да се видят в субстрата и по долните части на растенията. Размножават се бързо, затова използването на инсектициди за домати е задължително.

За защита може да използвате инсектициди за домати с отблъскващ ефект върху черните мушици като миксът от вещества от няколко природни масла в Rogis Wonderspray или системен инсектицид.

Използвайки подходящ защитен агент от реномиран производител, ще можете да предпазите растенията си от различните опасни насекоми и да разчитате на богата реколта. Консултирайте се със специалист преди да използвате инсектицид!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org