Ефбет представя: Купа на Африканските нации 2022

Разни

В последните няколко дни се носят слухове, че турнирът може да бъде отменен. Юрген Клоп би бил повече от щастлив при такъв развой, но на този етап, подобно развитие е слабо вероятно. По тази причина, първият български онлайн букмейкър ЕФБЕТ ще ви запознае с всичко най-важно около турнира, който стартира на 9-ти януари и ще завърши на 6-ти февруари.

33-тото издание на Купата на Африканските нации стартира в мач между домакините от Камерун и Буркина Фасо. Състезанието трябваше да се проведе през лятото на тази година, но добре познатите причини наложиха отлагане. По тази причина, официалното наименование си остава Африка Къп оф Нейшънс 2021.

За пръв път в историята на състезанието цели 24 отбора ще се борят за трофея.

Кой са фаворитите на Efbet за победител?

Алжир – Те трябва да защитят титлата си от последното издание, в което спечелиха срещу Сенегал с 1:0 във финалния мач. През тази година, пътят за северно африканците стартира от група Е, където са още тимовете на Кот д’Ивоар, Екваториална Гвинея и Сиера Леоне.

Те се класираха за турнира след като оглавиха квалификационна група “H” с 14 точки. Имат опитен и класен отбор и спокойно могат да защитят короната.

Алжирският треньор Джамел Белмади има състав, изграден около един от капитаните на Манчестър Сити – Рияд Марез. През него ще минават почти всички атаки на отбора, а много малко африкански бранители могат да се противопоставят на неговата техника и визия.

Сенегал – Вторият тим с най-добри шансове, според коефициентите на Efbet, е Сенегал. „Лъвовете от Теранга“ стигнаха финала на изданието от 2019-та, където отстъпиха с един единствен гол. Те бяха сериозни фаворити преди началото на онзи мач и ще са пределно мотивирани да си отмъстят на алжирците.

Сенегал стартира в група “B”„ където са още Гвинея (с Наби Кейта), Малави и Зимбабве.

Сенегалците спечелиха квалификационната си група с впечатляващите 14 точки и без нито една загуба. Те наредиха 4 победи и две равенства. В състава им блестят звездите на Висшата лига Едуард Менди от Челси и Садио Мане от Ливърпул.

Камерун – „Неукротимите лъвове“ взеха титлата от турнира през 2017-та, когато сразиха Египет с 2:1 във финалния мач.

В домакинското си издание, Камерун започва в една група с Буркина Фасо, Капо Верде и Етиопия. Под ръководството на португалския треньор Антонио Консенсао, камерунците имат много сериозен шанс да излязат от групата, а след това могат да отстранят всеки съперник с помощта на верните си фенове.

Някои от най-ключовите им играчи са: нападателят на Порто Винсент Абубакар, играещият в Китай Кристиан Басогог, вратарят на Аякс Андре Онана, звездата на ПСЖ Ерик Чупо-Мотинг, талисманът на Анже Стефан Баокен и звездата на Динамо Москва Клинтън Нжие.

Нигерия – „Супер орлите“ затварят водещата четворка на Efbet. Те влизат в надпреварата с нов треньор – Аугустин Егуавон. Нигерия е трикратен шампион в турнира, а имат и още 4 загубени финала. Те обаче ще стартират в много тежка група с отборите на Египет, Гвинея Бисау и Судан.

Егуавон е печелил турнира през 1994-та като играч, а има е бронзов медал със „супер орлите“ като мениджър през 2006-та. Опитът му може да бъде страшно полезен за талантливите нигерийци. В състава им личат имената на: Уилфред Ндиди и Келечи Ихеаначо от Лестър. Там е и изгряващата звезда на Уотфорд Емануел Денис, крилото на Евертън Алекс Илоби, Франк Онуека от Брентфорд и нападателят на Наполи Виктор Осимен. Последният обаче може да пропусне състезанието поради контузия. С толкова богат офанзивен потенциал, това е фаворитът на Efbet за крайна победа.

От къде може да дойде изненадата

Гана – „Черните звезди“ се класираха за турнира, преодолявайки група “C”, където съперници бяха тимовете на Судан, Южна Африка и Сан Томе и Принсипи.

Гана е печелила Купата на Африканските нации цели 4 пъти, а има и още 5 сребърни медала. Разполагат с добър и много здрав физически състав, който може да изненада всеки от големите съперници.

Мароко – „Лъвовете на Атлас“ спечелиха 14 точки в 6 мача от квалификационната си група. Още повече, те допуснаха само един гол тези срещи. Отборът е воден от Ашраф Хакими, който е сред най-добрите десни бекове в света. Никак няма да е изненадващо, ако Хакими е и сред основните острите в атаката на Мароко, както често го правеше в Интер и сега в ПСЖ. Efbet , със сигурност, ще предложи атрактивни оферти за негов гол в мачовете от турнира.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org