Гуми и джанти, които ще направят живота ви по-лесен

Авто-мото

Гуми и джанти, които ще направят живота ви по-лесен или какво трябва да съобразите при избора на гуми и джанти, за да улесните живота си?

С правилния комплект гуми и джанти можете да спестите време и пари за ремонти и да използвате автомобила си най-практично и безпроблемно. Събрахме всичко което трябва да знаете за различните видове гуми и джанти на едно място, за да можете да получите най-доброто съотношение между цена и качество и да извлечете максимална ефективност от вашия автомобил.

Тънкости при избора на гуми

Когато купувате нова гума, е важно да се уверите, че сте избрали такава, която отговаря на вашите нужди и вашия автомобил, мотор или джип. Гумите са изработени от различни материали, които им придават различни свойства и оттам има и различни видове гуми спрямо сезона – всесезонни, летни и зимни гуми. Например гумите, изработени от полиуретан, са по-меки от тези, изработени от естествен каучук. Използваният материал е и причината за наличието на толкова много видове гуми – от гуми с твърд външен слой до такива с мек вътрешен слой. Изборът на гума въз основа на нейния тип или на вида джанти, които имате, не е никак добра идея, тъй като ще се променят и другите характеристики на гумата.

Особености при избора на джанти

Когато търсите да си купите нови джанти, е добре да проучите предварително, за да сте сигурни, че ще имате такива, които да са подходящи за сезона и за вашите гуми и автомобил. Това може да е малко обезсърчително, но не се притеснявайте – ето няколко съвета, които ще ви помогнат: Какъв тип джанти са ви нужни – стоманени или алуминиеви джанти? Какъв размер джанти са ви нужни?

Ако планирате да монтирате гуми с различен размер или ако имате джанти, които са твърде малки за гумите, които искате да монтирате, тогава е важно да вземете правилния размер джанти за вашия автомобил. За повечето автомобили стандартен размер на джантите, който обикновено е около 14 или 16 цола, биха били оптимални. Всички знаем, че големи нови джанти изглеждат много по-красиво и определено могат да преобразят колата ви, но имайте предвид, че ще ви струват по-скъпо. И не е само това, и гумите, които ще ви трябват ще са с по-големи размери и ще изпразнят джобовете ви. Така, че преценете предварително оптималния размер джанти, на които бихте искали да се спрете. В търсене на изгодни оферти може да разгледате и магазините за джанти онлайн.

Лесен избор на гуми и джанти

За да ви бъде лесно да изберете оптималните за вашето превозно средство гуми и джанти, трябва да разберете какви са последствия при избора на всесезонни, летни или зимни гуми, както и различните размери, които ще подхождат на джантите. Погледнете в книжките на колата си от производителя какви размери са препоръчителни и изобщо кои са допустими. Ако купувате само джанти и гумите не са включени в комплекта, попитайте какъв размер гуми се препоръчват и каква е разликата между препоръчаните и желаните размери гуми. Пазете се от прекалено малки размери гуми. Има производители, които препоръчват гуми с по-малък размер от този на джантите, което може да доведе до проблеми с центровката на автомобила. Твърде малка за джантата гума може да бъде опасна и никога не трябва да се използва. 

И така, сега вече сте готови да намерите най-оптималните за вас гуми и джанти, след като сте се запознали с всички особености на различните видове. Не прибързвайте да взимате евтини или на промоция стоманени или алуминиеви джанти, защото после ще трябва да търсите подходящи за тях гуми. Проучете добре, преценете и изберете гуми и джанти, които ще направят живота ви по-лесен.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org