Каква е разликата между дискови и пинсетни епилатори

епилатори

Тенденцията да се премахва излишното окосмяване посредством самобръсначка отстъпва на далеч по-ефективните и “интелигентни” методи да се сдобием с гладка кожа. Става дума за епилаторите, които са малко приспособление, но с голям принос за това да държим досадните косми далеч от нас и да се наслаждаваме на този ефект за по-дълго време. Тези машинки се използват много лесно, можем да ги носим навсякъде с нас, не причиняват дразнене и зачервяване, а резултатите с тях са дълготрайни и винаги безупречни. 

Какви са ползите от обезкосмяването с епилатор

Използването на подобна машинка за отстраняване на окосмяването от различните части на тялото е сравнително старт метод, който с годините е значително усъвършенстван. Преди да заложим на него за поддържане на красив външен вид, е нужно да сме наясно с всички ползи, които този уред ни предоставя:

  • по-бавно поникване на космите ― ако ви е писнало да бръснете краката си всеки ден, преминете към обезкосмяване с дисков или пинсетен епилатор, за да излезете от този порочен кръг; 
  • минимален риск от поява на кожни раздразнения ― порязванията и протъркванията по кожата са често явление, докато използваме самобръсначка. Заменете я с епилиращ уред и се погрижете за себе си; 
  • По-голямо удобство за потребителя ― премахването на излишните косми би могло да бъде и приятно занимание, ако сме заложили на правилния уред, каквито са дисковият и пинсетният епилатор. 

Крака, мишници, ръце, интимна зона и лице ― можем да използваме дисковите и пинсетните епилатори за всяка част на нашето тяло. 

Дисков или пинсетен модел да изберем

Добре е всеки потребител да бъде наясно, че се предлагат машинки за обезкосмяване с дискове и с пинсети, между тях има съществени прилики и разлики, касаещи принципа на работа и начина, по който отстраняват космите. По отношението на видовете епилатори е полезно да знаете няколко неща, споделят от Ардес.

Пинсетни 

Пинсетните модели са си заслужили напълно славата на най-ефективни, защото принципът им на действие е такъв, че рядко могат да се забележат пропуски при премахването на космите. Предната им част е съставена от шахматно разположени пинсети, които колкото повече са на брой, толкова по-добри резултати ще бъдат постигнати. Доста от моделите притежават охлаждащи функции и са снабдени с малка лампичка за перфектна видимост. 

Дискови 

За разлика от пинсетните, дисковите електрически устройства за премахване на окосмението от тялото се отличават със специална конструкция, която включва 2 въртящи се диска, които захващат космите и ги отстраняват с корена. 

При избора на епилатор, трябва да се информираме подробно за различните видове модели, съветват от онлайн магазин Ardes.bg. Тъй като ще използвате техниката поне 5 години, е силно препоръчително да заложите на качествен продукт, който напълно оправдава цената си, а и се продава с гаранция.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org