Как да си закупим автомобил на изгодна цена

Ако сте в процес на търсене на автомобил, обърнете внимание на тези полезни съвети

Когато сте решили да си закупите автомобил, но държите той да е на изгодна цена, имате нужда от някои полезни съвети. Ако не може да си позволите той да е нов, ще трябва да обиколите автосалоните.

Каква стратегия да следвате:

  1. Съвет от приятел

Вземете със себе си приятел, който има представа от автомобили. Когато харесате модел, заедно може да проверите някои технически данни и параметри, състоянието на возилото, детайли, които биха могли да ви убягнат.

  1. Пълен оглед

Ще ви бъде трудно наведнъж, но направете оглед във всички автосалони, за които се сещате. Тези по-достъпните и на по-централни места обикновено държат по-високи цени. Някои стигат до тях, а другите чакат по редичката и са готови да привлекат клиенти с изгодни оферти. Ако се налага, отделете си няколко дни за обиколки, но проучете обстойно какво се предлага на пазара.

  1. Интернет

Онлайн пространството предлага богати възможности. На фокуса ви трябва да бъдат повечето популярни сайтове, които се занимават с продажба на автомобили. Лесно ще се ориентирате в различните категории, марки и екстри на предлаганите коли, а ако някои се намират във вашия град, може да ги видите и с очите си.

  1. Безплатни обяви

Вариант, който никак не е за подценяване. В най-популярните сайтове за безплатни обяви собствениците продават директно автомобилите си, което означава няколко точки преднина за вас. Цените със сигурност са по-ниски от пазарните, те бързат да се освободят от имуществото си и ще са склонни на допълнителна отстъпка, ще се срещнете лично и ще тествате на място. Обърнете внимание, както на сайтовете за безплатни обяви, така и на печатните издания, които съществуват. Те са пълни с хиляди предложения, а едно от тях може да е точно по ваш вкус.

  1. Чужбина

Доста хора пътуват зад граница, за да се сдобият с мечтания автомобил. Тук вече нещата са относителни. Зависи към какъв клас сте се насочили и какви разходи сте готови да направите. Трябва да имате предвид, че подобно приключение ще е свързано с известни инвестиции, с които ако не разполагате, по-добре се ориентирайте по другите точки.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org